Politică

Românii vor avea acces la servicii de internet de mare viteză pe tot teritoriul țării. Legea a fost adoptată de Parlament

Românii vor avea acces la servicii de internet de mare viteză pe tot teritoriul țării, mulțumită unui proiect adoptat de parlamentarii PNL George Tuţă și Sabin Sărmaş, care a fost votată de Senat, cameră decizională.

Proiectul legislativ a fost adoptat cu 83 de voturi și niciun vot împotrivă, urmând ca legea să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis. Astfel, persoanele fizice aflate în comunități rurale greu accesibile vor avea acces la internet fix de bandă largă, conform Digi24.

„Pentru mine un computer care nu este conectat la internet mereu l-am considerat defect. Însă astăzi suntem în postura de a face pasul important pentru a asigura accesul pentru toţi românii la internet de mare viteză, chiar şi în zone defavorizate”,a declarat deputatul PNL George Tuță.

Mai mult, inițiatorii speră ca proiectul legislativ să ajute economia, prin oferirea afacerilor locale metodele să identifice mai uşor şansele de intrare pe pieţe.

Să vă amintesc câteva aplicaţii probabil mai puţin intuite ale internetului fix de bandă largă în cadrul comunităţilor rurale, cele care azi sunt cele mai defavorizate. În primul rând agricultura, cea care se bazează pe aproximativ 30% din populaţia activă a României. Agricultura de precizie sau agricultura smart îşi bazează sporirea eficienţei pe integrarea soluţiilor IoT cu ajutorul internetului. Senzori şi soluţii automate pot citi starea unei culturi şi indica dincolo de priceperea agronomului soluţiile optime de intervenţie. Utilaje conectate, irigaţii adaptive, senzori de sol, toate se bazează pe internet solid şi stabil. Al doilea exemplu este dat de nomazii digitali. Vorbim de cei nativi, care îşi duc întreaga viaţă profesională pe un computer legat la internet, dar şi de cei izvorâţi din pandemie. Multe locuri de muncă s-au transformat rapid în activităţi la distanţă şi sunt semnale că trendul se stabilizează. Toţi aceşti lucrători cu mare valoare adăugată pot fi încurajaţi să se deplaseze către zone rurale sau limitrof urbane în care să găsească terenuri convenabile, impozite mici şi evident condiţii de conectare care să îi facă prezenţi pe piaţa muncii la distanţă. Ideea este că internetul la punct fix poate contribui la dinamizarea unor comunităţi întregi de români. Până la urmă acesta este rostul nostru, să creăm succesiv acele condiţii care să ajute în mod natural iniţiativa privată, economia digitală, integrarea comunităţilor şi, foarte important, inovaţia sistemică în ţară”, a mai spus George Tuţă.

Articole recomandate
Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *