Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Deputatul PNL George Tuță a anunțat, printr-un comunicat de presă al Camerei Deputaților, adoptarea Legii inluziunii financiare, care prevede modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii incluziunii financiare. Liberalul este cel care a inițiat proiectul, care s-a bucurar de votul a 219 deputaţi.

”Astăzi a fost dat votul final pe Legea incluziunii financiare, pentru apariţia căreia mi-am dedicat o parte din energia acestui an. Legea incluziunii financiare este pentru cei departe de a fi bogaţi, dar care refuză să mai dea vina pe alţii. A fi activ nu este doar rezervat bogaţilor. A fi activ financiar la fel. A aşterne pe hârtie un buget de cheltuieli şi a-l urmări până la următorul salariu este un lucru valabil şi pentru un CEO şi pentru cineva care lucrează pe salariul minim. Ambii obţin în final aceleaşi informaţii: unde se duc banii şi, mai ales, unde se duc banii nejustificat. Eforturile de educaţie financiară se împotmolesc cumva chiar atunci când încearcă să se adreseze publicului celui mai important, mă refer la milioanele de români excluşi din orice circuit financiar. Motivele sunt multe. Pe unele le cunoaştem, pe altele poate doar le intuim. Iar soluţiile încă sunt în aşteptare. Legea votată astăzi creează instrumentele pe care românii le vor putea folosi ca să fie mai înţelepţi cu finanţele lor, să fie mai informaţi şi mai pregătiţi să ia măsuri atunci când lucrurile nu merg aşa cum trebuie. Mai mult, legea creează un mediu propice pentru prosperitate prin stimulente care să îi facă pe cetăţeni să fie parte activă în circuitul financiar. Odată promulgată, Legea incluziunii financiare va coaliza oameni şi energii care să ofere concreteţe demersurilor evocate. Primul pas este edificarea unei coaliţii pentru incluziunea financiară, care, în timp, să construiască proiecte palpabile de educaţie şi acces la serviciile financiare”, a declarat deputatul George Tuţă.

Legea are ca obiect de reglementare instituirea unui set de măsuri destinate creşterii incluziunii financiare a consumatorilor de servicii financiare în domeniul serviciilor de plată, prin modificarea Legii nr.258/2017 (privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază), a Legii nr. 70/2015 (pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, cu modificările şi completările ulterioare), a Ordonanţei de urgenţă nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare) şi a Ordonanţei de urgenţă nr. 193/2002 (privind introducerea sistemelor moderne de plată, aprobată cu modificări şi completări prin legea nr. 250/2003, cu modificările şi completările ulterioare), conform site-ului Camerei Deputaților.

Articole recomandate
Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *