Politică

Claudiu Năsui: „V-ați săturat de declarația de beneficiar real la ONG-uri?”

„V-ați săturat de declarația de beneficiar real la ONG-uri? Vești bune. Un proiect USR de debirocratizare a ONG-urilor a trecut de Senat”, a anunțat senatorul USR Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.
„Ce face exact proiectul? Pe lângă faptul că elimină declarația inutilă (pentru date care nu se schimbă și pe care statul le are deja), elimină mai multe hârtii inutile și înlesnește înființarea ONG-urilor. Dacă vreți să citiți pe larg, am scris mai multe detalii aici: http://tiny.cc/q9hysz
Românii trebuie să poată să se concentreze pe domeniul lor de activitate, fie că e lucrativ sau nu. Nu să facă hârtii inutile prin care spun statului informații pe care el oricum le are. De 3 ani am pornit un război împotriva birocrației. Am reușit să facem multe. Am eliminat declarația de beneficiar real la firme, am eliminat acordul vecinilor și planul cadastral la înființarea unei firme și am eliminat obligația artificială a statului de a introduce un acționar fictiv în a 2-a firmă pe care o faci”, a mai scris politicianul în postarea de pe rețeaua de socializare.
„Nu ne oprim aici, continuăm. Am vrut să eliminăm declarația de beneficiar real la ONG-uri atunci când am făcut-o și la firme, dar partidele mari s-au opus vehement. De data asta, PNL este singurul partid care s-a abținut. Nu pot să spun că mă miră neapărat, PNL s-a mai opus debirocratizării în trecut (https://tinyurl.com/ydxsbq9h). Sperăm ca PNL-iștii din camera deputaților să fie mai deschiși debirocratizării decât au fost cei de la senat.
Proiectul de lege face parte din pachetul de 7 legi USR de debirocratizare și transparentizare (https://tinyurl.com/yd4c3w26). Aceste legi nu sunt scrise doar de dragul activității parlamentare, ci sunt negociate astfel încât să și devină lege. Astfel, acest proiect este semnat alături de Andrei Pop, secretar al comisiei pentru buget-finanțe, căruia îi mulțumesc pentru sprijinul acordat. Până acum toate cele 7 proiecte din pachetul de debirocratizare și transparentizare au fost adoptate de Senat și se află la camera deputaților”, a concluzionat Năsui.
Articole recomandate
Politică

Alianța Universitară G6-UMF: Actualul proiect al Legii învățământului superior, capabil să rezolve numeroase probleme

Politică

George Tuță: România are datoria să îi păstreze acasă pe asistenţii medicali şi moaşe

Politică

Bode: România, scoasă de pe lista de supraveghere a Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane

Politică

Lucian Bode a discutat cu comisarul european Ylva Johansson despre aderarea României la Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *