Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori, a declarat deputatul PNL George Tuță, chestorul Camerei Deputaților, la Banking Forum, conform Financial Intelligence.

Acesta a explicat: “Preocuparea mea este ca sistemul bancar disponibil în România să fie pentru toți românii și să-i includă pe toți cetățenii. Știu foarte multe povești, am cunoscut oameni care, cu ajutorul sistemului bancar, au reușit să își deschidă prima afacere, au reușit să își cumpere prima casă, și-au îmbunătățit viața. Relația între societate și sistemul bancar nu este una de opoziție, nu cred că băncile își doresc să fie eliminat cash-ul, să limiteze tranzacțiile cu cash, pentru că asta ar însemna, cel puțin așa cum arată România, că ar trebui să aibă disponibile ghișee unde pot să depună cash-ul pe care oamenii îl au la saltea ca să poată face o tranzacție mai mare decât limitele stabilite. De aceea nu cred că măsurile de disciplină financiară sunt cu dedicație pentru sistemul bancar, iar cetățenii trebuie să realizeze acest lucru.

Trebuie, însă, să vedem de ce au oamenii banii la saltea. Este una din temele importante în care cred că trebuie să ne implicăm cu toții. Potrivit statisticilor, o treime din populația României nu a avut vreo legătură cu sistemul financiar. Trebuie să îi atragem către zona serviciilor financiare și să le oferim primele noțiuni de educație financiară.

Propun pentru viitor să facem o coaliție pentru incluziunea financiară în care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții prin care putem să tragem pe toți oamenii în această zonă. Insist pe acest lucru pentru că există o statistică a Eurostat destul de îngrijorătoare: unul din doi copii se naște în risc de sărăcie, iar pentru acești copii va fi foarte complicat să rămână în școală, să intre în circuitul economic din care se pot dezvolta pentru a-și îndeplini visele și obiectivele.

Așa că eu cred că rolul nostru ca stat este să-i atragem pe oameni către serviciile financiare, nu să-i forțăm, să găsim soluții prin care mediul privat cu mediul de stat să lucreze împreună pentru ca noi, ca economie, să ne dezvoltăm”.

CITIȚI MAI MULTE PE FINANCIALINTELLIGENCE.RO.
Articole recomandate
Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Politică

George Tuță, deputat PNL: Cetățenii pot sesiza pe romaniafaradosar.ro situațiile când le sunt cerute dosare cu șină, obiecte de papetărie sau copii după documente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *