Politică

Ora de educație financiară, introdusă în școli. George Tuță, deputat PNL: „Tot ce facem în ziua de astăzi are loc cu educația financiară”

Ziua de 11 aprilie va deveni, începând cu anul 2022, dedicată educației financiare, ceea ce înseamnă că cei mici vor avea parte de ateliere prin care vor învăța să-și gestioneze banii. Inițiativa, care aparține deputatului PNL George Tuță, a primit vot favorabil din partea Parlamentului pe 29 martie.

În acest context, deputatul George Tuță a fost prezent în emisiunea de pe Digi24 a lui Cosmin Prelipceanu, alături de Iancu Guda, realizatorul emisiunii „Banii în mișcare”.

„Tot ce facem în ziua de astăzi are loc cu educația financiară. Educația, ca termen explicat, înseamnă transmiterea unor noi generații, unor altor oameni experiențele pe care le-am avut noi. Aici, în cazul finanțelor, vorbim de experiențele cu bani. Categoric, politicienii trebuie să fie mult mai activi în a preîntâmpina crize, și aici cred că rolul dumneavoastră, și vă felicit pe această cale, de a instrui oamenii și a-i educa în sensul ăsta, al disciplinei financiare, este unul foarte sănătos”, a spus liberalul.

Întrebat care este procedura pentru ca elevii să aibă parte de ore de pregătire financiară, George Tuță a afirmat că „de astăzi, au fost multe școli care au trecut pragul multor bănci, au vizitat o instituție de credit, sau invers, instituțiile financiare au făcut drumul către școală. Lucrul ăsta cred că se suprapune foarte bine peste experiența pe care am avut-o în ultimii doi ani cu on-line-ul, în care copiii s-au obișnuit a învăța on-line, și resursele pe care le avem la dispoziție, zicea și domnul Guda de 2.000 de minute pe care le are cu „Banii în mișcare” despre educația financiară, sunt la un click distanță și nu costă absolut nimic. Avem doar de câștigat”.

Urmăriți întreaga discuție AICI.

Articole recomandate
Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *