Politică

Marcel Ciolacu: „Parlamentul României sprijină şi solicită acordarea candidaturii la UE pentru Republica Moldova”

În urma unei ședințe comune a Parlamentelor României și Republicii Moldova, ținută la Chișinău, vicepremierul Marcel Ciolacu a reiterat susținerea pe care țara noastră o acordă vecinilor de peste Prut, în vederea aderării la Uniunea Europeană.

„Parlamentul României sprijină şi solicită acordarea candidaturii la UE pentru Republica Moldova la următorul Consiliu European. Întotdeauna vom fi de aceeași parte în ceea ce privește destinul european al Republicii Moldova”, a mai spus Ciolacu, în timpul discursului său de la tribuna Parlamentului moldovean.

Mai mult, adresându-i-se președintei Maia Sandu, Marcel Ciolacu i-a transmis acesteia că toate forțele politice române sunt pregătite să contribuie la formarea României Mari, din perioada interbelică, „în interiorul Uniunii Europene”.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, oficialul român a anunțat că va susține cauza Republicii Moldova, săptămâna viitoare, la Bruxelles, când va participa la reuniunea prim-miniștrilor și comisarilor afiliați grupului politic Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D).

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *