Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Care e legătura dintre educația financiară și bazinul lui David Popovici?”

Citiți mai jos un editorial semnat de deputatul PNL Geogre Tuță, publicat pe Digi24.ro

Sau mai bine zis al viitorilor Davizi, cei care, inspirați de performanța fabuloasă a tânărului sportiv român, vor dori la rândul lor să înoate ca fulgerul.

Legătura, ca să nu zic “problema”, este procesul financiar și organizatoric de a construi un bazin. Iar când administrațiile se cam îneacă, UE vrea să ofere o alternativă numai bună. Și revin numaidecât la bazinul viitorilor campioni.

Zilele acestea, voi promova alături de colegii mei din Parlament proiectul de transpunere în Lege a Regulamentului UE privind “furnizorii europeni de servicii de finanțare participativă”. Sau, cum este cunoscut de vorbitorii de limbă română, regulamentul campaniilor de crowdfunding.

Deși în alte zări crowdfunding-ul se simte ca peștele în apă, la noi ideea încă nu este atât de populară. Iar oamenii pun în continuare semnul de egalitate cu strămoșeasca chetă, atunci când știai aproape sigur că banii se duc pe apa sâmbetei.

În proiectul nostru vorbim însă de crowdfunding ca formulă inovatoare de atragere de investiții prin mecanisme în mod sigur mai rapide și mai puțin birocratice decât ale statului.

Revenind la bazinele lipsă, vă invit să construim împreună următorul exemplu. Un start-up lansează la apă pe o platformă dedicată și transparentă o strângere de fonduri pentru construirea unui nou bazin olimpic. În schimbul banilor, micro-investitorii au de ales între a deveni “acționari” proporțional cu suma investită, a primi un abonament pe termen lung la bazin sau, dacă sunt spirite caritabile, doar de a se mândri cu viitorii campioni răsăriți din bazinul pentru care au contribuit.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Sigur așa va scădea prețul RCA cu hoarde de AUR-iști în stradă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „ Cum se scoate girafa de sub mocirlă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Un anunț pentru oamenii de aproape”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Voiculescu confunda în mod voit procesul de administrare a vaccinurilor cu achiziția”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *