Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

În contextul vizitei făcute de președintele României în Statele Unite ale Americii, și a întâlnirii cu omologul său de la Casa Albă, Joe Biden, Klaus Iohannis a confirmat informația că România ar putea să trimită Ucrainei unul din cele patru sisteme Patriot pe care le deține. Subiectul a stârnit multe reacții în spațiul public, pe care cunoscutul jurnalist Stelian Negrea le cataloghează, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, ca fiind similare cu „inutilul scandal Bîstroe”. 

„Sa începi sa te codesti după ce americanii te-au rugat sa le donezi acest sistem ucrainenilor suna mai degrabă a servit agenda ruseasca. Cerul României e brăzdat de avioane NATO în permanenta iar un portavion american în Mediterana aduce o acoperire aeriana arhisuficienta”, afirmă jurnalistul.
Mai mult decât atât, Stelian Negrea amintește de declarația fostului ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, „care afirma fățiș ca exista romani care isi tradeaza propria tara pentru interesele Rusiei si ale Chinei”.
„Sa nu care cumva sa ne trezim în situația în care nu Viktor Orban din Ungaria sa fie cel mai fidel pudel al rusilor și chinezilor. Ci chiar noi. Unii asa mai discreți și neapărat curluntristi. Mai ales dacă ne uitam și la cifre: conform ministerului rus de externe România a beneficiat de 21% din totalul vizelor diplomatice acordate statelor UE în perioada 2015-2023. Noi și austriecii a căror tara e placa turnanta a spionajului rusesc suntem fruncea la astfel de vize”, mai spune Stelian Negrea în postare, concluzionând că aceasta este „o știre trecuta pe silent în presa românească”.
Articole recomandate
Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 Mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *