Politică

Marcel Ciolacu, despre viitoarele măsuri fiscale: „S-a convenit să fie alocată suma de 3 miliarde de lei pentru deduceri”

Dupa ședința coaliției de guvernare de joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus jurnaliștilor că în ciuda faptului că nu există un consens în coaliție privind taxa de solidaritate, s-a convenit să fie alocată suma de trei miliarde de lei pentru deduceri” pentru românii cu venituri mici și medii.

Președintele social-democraților a adăugat că o decizie finală va urma a fi luată săptămâna viitoare, după ce instituțiile abilitate, precum Ministerul de Finanțe și ANAF-ul, vor face simulările necesare în baza sumei de trei miliarde de lei.

Categoric, până la data de 1, Ordonanţa de Urgenţă va fi dată, ca să ne încadrăm în predictibilitatea cerută de toată lumea, şi de mediul de afaceri”, a mai spus Ciolacu.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, care ar fi trebuit să se ducă către bugetele pentru sănătate și învățământ, vice-premierul susține că încă există discuții între partidele de guvernământ.

„Important este ca, atunci când vom lua deciziile, să fie cele corecte şi aşteptate de către români şi mai ales cele eficiente pentru societate”, a mai precizat liderul PSD.

Marcel Ciolacu la Parlament – 16.06.2022

Declarații de presă susținute de președintele #PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, la Palatul Parlamentului

Posted by Partidul Social Democrat on Thursday, June 16, 2022

 

Articole recomandate
Politică

Marcel Ciolacu: „Parlamentul României sprijină şi solicită acordarea candidaturii la UE pentru Republica Moldova”

Politică

George Tuță (PNL) propune acordarea fiecărui român a unui cont bancar gratuit pentru servicii de bază

Politică

George Tuță (PNL) anunță debutul proiectului acordării fiecărui român a unui cont bancar gratuit pentru servicii de bază

Politică

Marcel Ciolacu va vizita o școală din Buzău, cu ocazia Zilei Învățătorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *