Politică

George Tuță: Consumatorii au dreptul să fie informați având acces la metode rapide și eficiente pentru a putea să își soluționeze, cu celeritate, disputele cu comercianții

Într-o discuție cu publicația Financial Intelligence, deputatul PNL George Tuță a afirmat că este dreptul consumatorilor să fie informați și să aibă acces la metode prin care să-și soluționeze cu ușurință disputele cu comercianții.

Acest aspect este vizat în amendamentele depuse de deputat la Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, în cadrul Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților. Amendamentele prevăd lărgirea sferei entităților SAL.

„În acest sens, astăzi, în cadrul lucrărilor Comisiei de Industrii și Servicii, de la Camera Deputaților, au fost adoptate amendamentele pe care le-am depus, la Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.38/2015 privind soluţionarea alternativă a litigiilor dintre consumatori şi comercianţi, care prevăd avizarea unor structuri organizate și finanțate de entități de ordin privat care să ofere servicii de soluționare alternativă a litigiilor (SAL). Prin activitatea mea de parlamentar am susținut, susțin și voi susține inițiativele prin care cetățenii să aibă acces la resurse și informații pentru a-și proteja drepturile. Susțin o colaborare strânsă între stat și privat, între autorități și cetățeni”, a spus parlamentarul liberal George Tuță.

Documentul urmează să fie analizat de Comisia Juridică din Camera Deputaților.

Articole recomandate
Politică

Alianța Universitară G6-UMF: Actualul proiect al Legii învățământului superior, capabil să rezolve numeroase probleme

Politică

George Tuță: România are datoria să îi păstreze acasă pe asistenţii medicali şi moaşe

Politică

Bode: România, scoasă de pe lista de supraveghere a Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane

Politică

Lucian Bode a discutat cu comisarul european Ylva Johansson despre aderarea României la Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *