Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Lege pentru completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar inițiată de deputații PNL George Tuță și Sebastian Burduja, susținută și de alți 69 de parlamentari, a fost adoptată de plen cu 250 de voturi pentru, Camera Deputaților fiind Cameră decizională.

”Am spus de la această tribună că nu ne vom opri la simpla eliminare a copiilor inutile și plimbate de cetățeni pentru alte autorități ale statului.  Actuala configurație parlamentară demonstrează că are planuri de digitalizare pe care le-aș califica normale în raport cu viața oamenilor pentru care vreau să vă mulțumesc”, a declara deputatul liberal George Tuță, conform Financial Intelligence.

„Aceste chestiuni de bun simț care trebuiau făcute acum mult timp. Sunt gesturi administrative aparent simple, dar care cu siguranță pot porni un bulgăre de zăpadă al împăcării între stat și cetățeni. Un obiectiv pe care mi l-am asumat de la începutul mandatui meu de parlamentar.  Cazierul judiciar obținut de acasă este un astfel de demers.  Un gest de normalitate pentru cei peste 2 milioane de români din țara și străinătate care nu vor mai trebui să aglomereze drumurile și secțiile de poliție.  O veste bună și pentru lucrătorii din Ministerul de interne, care nu vor mai avea de cozi la ghișee între 08.00 – 12.00 și 14.00 – 16.00 așa cum e astăzi cel mai întâlnit program de lucru pentru obținerea cazierului. Sunt convins că specialiștii din Ministerul Afacefrilor Interne și cel al Digitalizării vor găsi cea mai rapidă și convenabilă soluție de a putea obține acest document, poate chiar pe ghișeul.ro. Pe parcursul vieții avem 90k de ore pe care le lucrăm, dacă ne gândim doar la timpul petrecut pentru a printa și plimba aceste hârtii vedem un beneficiu real. Iar prin această lege eliminăm o parte din risipă. Și cu cât vom încuraja serviciile digitale și utilizarea acestora vom putea avea mai mult timp la dispoziție pentru lucrurile pe care le prețuim cu adevărat fiecare dintre noi. Avem pe traseul legislativ mai multe proiecte legislative în aceeași direcție pe care vă încurajez să le susțineți. Închei prin a aminti o vorbă de-ale unui bun prieten care spunea, apropo la cazier, că situația optimă în care te poți regăsi este atunci când nu îl ai. Ceea ce vă doresc tuturor”, a declarat inițiatorul legii.

Principalele modificări ale Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar obligă autoritățile statului să ofere cazierul judiciar gratuit și în format electronic, cu semnătură electronică calificată.

Articole recomandate
Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *