Opinii

George Tuță, deputat PNL: Marți 13, pisica neagră și trei ceasuri rele în eficiența legislativă de la noi

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24.ro: 

Am aflat cu surprindere la începutul mandatului și am repetat de câteva ori și în public de atunci: în Parlamentul României există în acest moment pe fluxul legislativ peste 1000 de inițiative depuse în cursul legislaturilor de până acum.

Vreme de peste trei decenii, membri ai celor două Camere au avut idei bune și utile pentru cetate. Și au făurit un proiect de lege ca să îndrepte lucruri, ca să inoveze în vreun domeniu sau altul, ca să facă mai bine pentru mai mulți.

Jur că îi suspectez pe mai toți confrații mei de bună credință. Minus legile date cu dedicație, dar nu despre ele vorbim aici. Sunt convins că au pornit la luptă cu gânduri bune, animați de cele mai bune intenții pentru comunitate. Dar cumva pe parcurs au pierdut din viteză, nu au cuplat o treaptă inferioară și s-au împotmolit într-o arhivă.

Poate că au fost descurajați de un aviz negativ, de o întoarcere dintr-o comisie sau de vreo pisică neagră care le-a trecut calea în ziua votului. Poate nu s-au gândit la toate unghiurile, implicațiile sau interesele. Sau, de la o ordine de zi la alta, legea lor nu a mai fost oportună, utilă ori relevantă.

Sau au pierdut nemeritat la vreo loterie a penaltiurilor.

Sau poate s-au plictisit de procedura lentă și greoaie birocratic și și-au dat seama că poți fi parlamentar și fără să ai inițiative care să se transforme în lege.

Și uite așa am rămas cu o mie de proiecte istorice care nici nu au murit oficial, dar nici nu vor mai trăi vreodată. Vor rămâne doar conectate la aparate, cu un număr de înregistrare într-un caiet studențesc.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *