Opinii

George Tuță, deputat PNL: Pierdut eficiență. Găsitorului bună recompensă

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro

Românii nu au pierdut ocazia de a trata în cheie amar-umoristică inclusiv revoluția industrială.

Acum ceva vreme, se spunea la umbra unui pahar de vorbă că “Munca este pentru tractoare”. La un prim nivel de interpretare, tâlcul era că nu trebuie să mai muncim, deoarece tractoarele o vor face în locul nostru. Dar la un nivel mai profund, se întrezărea, de către cei mai ageri la minte, înțelegerea corectă a industrializării: tractoarele vor face munca brută, pe care nu are rost și sens economic să o mai facă oamenii.

Numai o națiune cu har și relație pozitivă cu munca putea izvorî o mostră atât de comprimată de definire a sensului pe care trebuie să îl aibă în societate efortul.

Se spune, și pe bună dreptate, că munca este motorul principal către bunăstare. Și dacă este să ne uităm pe harta PIB-urilor vedem că se verifică în totalitate. Națiunile în care se muncește mult și deștept sunt cele care au un nivel de trai bun către care aspiră și mulți dintre concetățeni.

Pe această linie de gândire, ar rezulta că, la cum arată România de azi, la noi în patrie nu se muncește mai deloc.

Ceva nu se leagă. Pentru că știm cu toții că românii nu fug de muncă. Oriunde în lume, ei sunt serioși și apreciați. Cei rămași în țară lucrează și ei de dimineață până seară. Traficul de la ora 20 este martor cu claxoane.

Cauzele cred că sunt în altă parte. Deși în România se muncește mult, se muncește prea des ca în anii 90. Și asta trebuie schimbat.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *