Blog-uri

Deputatul PNL George Tuță, mesaj pentru profesori: „Dacă nu îi respectăm pe cei care construiesc generații, nu vom avea niciun fel de viitor”

În cadrul unei întâlniri cu profesorii din Sectorul 1 al Capitalei, deputatul PNL George Tuță le-a vorbit acestora despre subiecte importante în societatea de astăzi, precum respectul față de profesori și importanța siguranței în instituțiile de învățământ.

„Trebuie să fim atenți la nevoile sistemului educațional pentru a trece mai ușor peste problemele de zi cu zi. Acest tip de respect va fi primul lucru pe care îl voi aduce în Primărie. Pentru că dacă nu îi respectăm pe cei care construiesc generații, sunt de părere că nu vom avea niciun fel de viitor”, le-a spus George Tuță celor prezenți la întâlnire, adăugând că prioritar ar trebui să fie siguranța elevilor și a cadrelor didactice în școli, conform publicației Capital.

Deputatul este de părere că Primăria ar trebui să asigure urgent fondurile pentru ca fiecare școală să aibă câte un paznic la fiecare intrare principală a fiecărei clădiri, nu un singur paznic pentru întreaga școală cum se întâmplă astăzi: „Și eu sunt părinte și vreau să fiu liniștit atunci când îmi duc copiii la școală și să îi știu în siguranță. Această siguranță nu poate fi asigurată de către un singur om care păzește întreaga școală și este de datoria Primăriei să ia măsuri în acest sens și să asigure finanțarea necesară.”

Mai mult decât atât, George Tuță a vorbit și despre lipsa de comunicare a actualei conduceri a Primăriei Sectorului 1, unde primar este Clotilde Armand, în privința motivului diminuării fondurilor necesare siguranței în școli, deși primărița a fost văzută încă de dinaintea campaniei electorale însoțită de polițiștii locali din subordine.

Printre subiectele incluse în proiectul „Școala într-un singur schimb” pe care George Tuță îl are pentru Sectorul 1 se numără investițiile în clădiri noi, în pregătirea continuă a profesorilor și în programe care să asigure activități extrașcolare pentru copii.

În discuția avută cu cadrele didactice prezente la evenimente a fost abordată și nevoia revenirii la programul afterschool pentru părinții care vor să-și lase copiii la școală până la finalul programul de lucru și construirea de creșe noi pentru cei mici.

„Anul trecut 800 de copii nu au avut locuri la creșe și grădinițe. Este inadmisibil ca cel mai bogat sector al Capitalei să lase pe dinafară 800 de copii din cauza lipsei de investiții din partea Primăriei” a mai spus George Tuță.

Articole recomandate
Blog-uri

PNL își revine în sondaje, în timp ce AUR pierde din popularitate

Blog-uri

Deputatul PNL George Tuță, în dialog cu cofondatorul SanoPass, Andrei Vasile: „Ideea a venit dintr-o nemulțumire personală”

Blog-uri

Deputatul PNL George Tuță, în dialog cu cofondatorul berii Zăganu, Alexandru Geamănu: „Inovarea este mai degrabă în metoda de promovare”

Blog-uri

Candidații PPU-sl vor candida exclusiv pe listele propriului partid, refuzând orice formă de compromisuri politice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *