Blog-uri

PNL își revine în sondaje, în timp ce AUR pierde din popularitate

Cel mai recent sondaj realizat de CURS arată că PNL își revine, urcând în topul preferințelor românilor. La polul opus se află AUR, care se află în declin.

Întrebați ce partid ar alege să voteze dacă duminica viitoare ar fi alegeri, 20% dintre români au ales PNL. PSD se clasează în continuare pe prima poziție, cu 36%, în timp ce AUR a ajuns la 14%. Pe al patrulea loc se clasează USR, cu 8%.

Sub pragul minim pentru intrarea în Parlament se află PMP (4%), Partidul Umanist social-liberal (4%) și Pro România (2%).

Sondajul CURS, realizat la nivel național în luna martie, relevă faptul că cei mai mulți români consideră că prețurile (21%) și războiul de la graniță (18%) sunt două dintre problemele ale României ce ar trebui adresate de stat. Pe plan personal, respondenții consideră că principalele neajunsuri sunt nivelul de trai (26%) și prețurile (22%).

Întrebați ce îi îngrijorează cel mai mult în legătură cu viitorul, 99% dintre participanții la sondaj au ales creșterea prețurilor la energie, urmată de cea la alimente (98%).

În ceea ce privește războiul din Ucraina, cei mai mulți români sunt de acord că România ar trebui să primească refugiați (81%), să trimită ajutor umanitar (79%) și să susțină sancțiunile decise în UE (68%). Totuși, 78% dintre respondenți consideră că țara noastră nu ar trebui să ajute Ucraina cu trupe.

Articole recomandate
Blog-uri

Deputatul PNL George Tuță, în dialog cu cofondatorul SanoPass, Andrei Vasile: „Ideea a venit dintr-o nemulțumire personală”

Blog-uri

Deputatul PNL George Tuță, în dialog cu cofondatorul berii Zăganu, Alexandru Geamănu: „Inovarea este mai degrabă în metoda de promovare”

Blog-uri

Candidații PPU-sl vor candida exclusiv pe listele propriului partid, refuzând orice formă de compromisuri politice

Blog-uriPolitică

Carmen Avram: ”REVOLUȚIA GREEN DEAL – Vremurile din România vor fi decise de… vreme”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *