Politică

PNL a depus proiectul de reducere a CAS cu 5%, după cum cerea Cîțu

Partidul Național Liberal a depus un proiect care prevede micșorarea contribuției pentru CAS cu 5%, de la 25% la 20%, la o lună după ce liderul PNL, Florin Cîțu, a propus această măsură pentru a-i ajuta pe români.

În anunțul făcut de deputatul liberal Gheorghe Pecingina, pe pagina sa de Facebook, se arată că PNL, prin deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială, a depus amendamente la legea 35/2022. Proiectul propus de PNL prevede reducerea contribuțiilor cu 5%, ceea ce le va aduce romanilor 317 lei în plus la salariu.

„Primul amendament modifică Legea privind Codul fiscal, scăzând cu 5 procente contribuțiile datorate de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției asigurărilor sociale, de la 25%, cât este în prezent, la 20%. Ne propunem, astfel, să creștem veniturile nete ale tuturor angajaților, eliminând taxarea excesivă a contractelor de muncă. Diminuarea veniturilor aferente bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată prin transferuri de la bugetul de stat, ca urmare a unei colectări mai bune a veniturilor”, se arată în postarea de Facebook făcută de Gheorghe Pecingina.

O altă măsură înaintată de PNL se referă la creșterea punctului procentual cu 1% pentru contribuțiile individuale la Pilonul II de pensii. Pecingina susține că, astfel, românii se vor bucura de „remitențe mai mari la împlinirea vârstei legale de pensionare”.

Anunțul făcut marți, 15 martie, vine la o lună de când liderul liberalilor, Florin Cîțu, a cerut adoptarea măsurii de reducere a CAS.

Articole recomandate
Politică

George Tuță anunță întoarcerea unei persoane importante la Primăria Sectorului 1

Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *