Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Șapte scurte despre Internetul de război”

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță și publicat de Digi24.ro

În invadarea Ucrainei, armata rusă folosește un sistem de comunicații criptate – “ERA”, lansat în 2021. Ca să funcționeze, sistemul are însă nevoie de semnalul 3G/4G ucrainean. Asta dacă ne întrebam cum de rezistă încă netul din Ucraina, martor video la atrocitățile ursului sovietic.

Când rușii au distrus celule de internet ucrainene, și-au sabotat concomitent și propriile comunicații criptate. Ca atare, au utilizat telefoane clasice pe rețele publice, prilej pentru Ucraina să afle una-alta direct de la sursă.

Încă din primele zile ale războiului, Google a anunțat că suspendă afișarea datelor de trafic rutier în Ucraina pentru a proteja în special convoaiele de refugiați.

Ca să miști zeci de mii de soldați îmbarcați în zeci de tipuri de vehicule pe multiple direcții, ai nevoie de un sistem de navigație altul decât hărțile pe hârtie. Pentru care ai nevoie de internet. Pe care nu poți să îl tai, deși pierzi războiul online.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 Mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *