Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Într-o apariție publică, deputatul PNL George Tuță, care este și președintele Comisiei parlamentare speciale pentru automatizare şi viitorul muncii din Camera Deputaților, a vorbit despre importanța schimbărilor ce ar trebui aduse în câmpul muncii. Conform Financial Intelligence, acesta a punctat: „Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze un domeniu precum securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm examenul de bacalaureat la informatică… pe hârtie?”.

Potrivit domniei sale, acesta este doar un exemplu de direcție în care trebuie să inovăm rapid: “Ca președinte al Comisiei parlamentare pentru automatizare și viitorul muncii, cred că trebuie să ajutăm administrația și mediul privat să implementeze culturi organizaționale de securitate cibernetică. Și să creăm joburi în zona de securitate cibernetică aplicate pe diferitele sectoare economice astfel încât să ne dezvoltăm în siguranță”.

George Tuţă a explicat: “În ultimii trei ani, ne-am conectat din ce în ce mai mult la sistemele informatice, avem din ce în ce mai multe “proprietăți virtuale” și practic de aici apar şi vulnerabilităţile şi atacuri. Vedem acum că ne este furată identitatea, atât înfățișarea, cât și datele personale, iar lucrul acesta ne afectează și cred că de aici ar trebui să pornim ca să ne protejăm mai bine”. 

„În acești trei ani de zile, am reușit să punem în nomenclatorul ocupațiilor analistul de cybersecurity. De asemenea, avem acum pe circuit, spre finalul procedurii parlamentare, partea de semnătură digitală care va genera o vulnerabilitate mai mare, dar va fi şi un lucru bun. Țin să precizez, pe subiectul legislației, că abordarea pe care o are Comisia Europeană în protecția cibernetică este una foarte sănătoasă,  și anume că renunțăm la Directive și mergem pe regulamente care sunt obligatorii pentru toate statele membre. Cred că abordarea aceasta globală în ceea ce privește cetățenii Uniunii Europene este una de succes care va avea rezultate”, a mai spus deputatul liberal.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Am aici un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce nu le place părinților la școală?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *