Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „În sfârșit Parlamentul European a adoptat ieri o lege de protecția a jurnaliștilor”

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, cunoscutul jurnalist Stelian Negrea analizează una dintre cele mai importante acțiuni a Parlamentului European din ultima vreme, în ceea ce privește presa: adoptarea Legii libertății mass-media.

„În 2011 am dezvăluit practici de șantaj editorial ale trustului de presă a lui Voiculescu Dan la adresa oponenților politici și a companiilor comerciale. Nu numai că nu s-a întâmplat nimic dar practica este una generalizată acum în rândul unei bune părți din mass-media”, se arată în postarea pe social media.
Mai mult decât atât, jurnalistul dezvăluie că „la 13 de atunci, Justiția comite niște abuzuri grosolane prin sentințe aberante luate la instanțe de provincie care-ți golesc conturile, dar hei nu te omoară ca în Mexic, sau îți dau o ordonanță președințială ca să nu mai scrii nimic, nicăieri despre foști miniștri și soțiile lor judecătoare” – situație pe care o descrie ca fiind similară cu cea „din Rusia lui Putin”.
Nu în ultimul rând, Stelian Negrea afirmă că „există de altfel un trend nespus în Justiția română de a îngenuchea presa prin diferite alte sentințe aberante cum ar fi ștergerea completă a unor articole de presă extrem de bine documentate”.
Parlamentul European a adoptat la data de 13 martie 2024 Legea libertății mass-media, menită să-i protejeze pe jurnaliști în fața presiunilor dar și să crească transparența instituțiilor de presă în fața opiniei publice. Printre prevederile sale se numără și limitarea situațiilor în care softurile de supraveghere pot fi folosite împotriva jurnaliștilor, precum și obligativitatea ca instituțiile media să fie mai transparente cu privire la fondurile primite de la stat pentru publicitate.
Articole recomandate
Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Silvestru i-a dat Dianei un inel și acum ea îi dă o brățară electronică de picior”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „E un miraj al contractelor gigantice la primăriile de sector pe spații verzi”

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone a intrat în cursa pentru Capitala. Și a lansat cea mai mare mare licitație„

Actualitate

Jurnalistul Stelian Negrea: „În 2009 Teodosie era sarac lipit pământului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *