Politică

Florin Cîțu: „Voi cere Coaliției să taie accesul firmelor rusești la fonduri europene”

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și a reacții ferme a blocului Occidental împotriva Moscovei, liderul Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a venit cu o propunere: interzicerea accesului firmelor rusești la fondurile europene.

Postarea de Facebook a fostului premier amintește despre inițiativa avută anul trecut de a bloca accesarea fondurilor UE de către firmele cu capital chinezesc. Cîțu a anunțat că va discuta cu coaliția de guvernare pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență similare.

„Anul trecut am adoptat o ordonanță de urgență prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanțate din fonduri europene.
Voi cere Coaliției să susțină un act normativ care să taie accesul firmelor rusești la fonduri europene și la orice altă formă de finanțare din taxele românilor.
Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acționat urgent!”, a scris șeful PNL, pe social media.
Amintim că blocul european a decis, împreună cu partenerii, aplicarea unor sancțiuni dure împotriva băncilor ruse, a oligarhilor și chiar a lui Vladimir Putin, ca răspuns la invazia Ucrainei.
Articole recomandate
Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *