Politică

Florin Cîțu: „Voi cere Coaliției să taie accesul firmelor rusești la fonduri europene”

În contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și a reacții ferme a blocului Occidental împotriva Moscovei, liderul Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a venit cu o propunere: interzicerea accesului firmelor rusești la fondurile europene.

Postarea de Facebook a fostului premier amintește despre inițiativa avută anul trecut de a bloca accesarea fondurilor UE de către firmele cu capital chinezesc. Cîțu a anunțat că va discuta cu coaliția de guvernare pentru adoptarea unei ordonanțe de urgență similare.

„Anul trecut am adoptat o ordonanță de urgență prin care companiile din China au fost excluse de la contractele finanțate din fonduri europene.
Voi cere Coaliției să susțină un act normativ care să taie accesul firmelor rusești la fonduri europene și la orice altă formă de finanțare din taxele românilor.
Nu trebuie să mai pierdem timpul. Trebuie acționat urgent!”, a scris șeful PNL, pe social media.
Amintim că blocul european a decis, împreună cu partenerii, aplicarea unor sancțiuni dure împotriva băncilor ruse, a oligarhilor și chiar a lui Vladimir Putin, ca răspuns la invazia Ucrainei.
Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *