Politică

Cătălin Drulă: Tergiversarea aprobării acordului de roaming la tarife reduse cu Rep. Moldova este inexplicabilă

Deputatul USR Cătălin Drulă atrage atenția că acordul de tarifare redusă a roamingului cu Republica Moldova nu a fost încă avizat de Guvern, lucru care, în viziunea fostului ministrului al Transportului, este inexplicabil.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, Drulă susține că Republica Moldova a aprobat deja acordul de pe 23 februarie, după ce guvernele celor două țări au convenit pe 11 februarie aplicarea unor tarife reduse de roaming.

Amânarea adoptării actului de către Executivul de la București blochează negocierile dintre companiile telecom românești și cele de peste Prut, dar și guvernul de la Chișinău, prin autoritatea de reglementare.

Citiți postarea integrală a deputatului Cătălin Drulă: 
Tergiversarea aprobării în Guvern a acordului de roaming la tarife reduse cu Republica Moldova este inexplicabilă.
Acordul a fost semnat din 11 februarie între cele două guverne, urmând să fie aprobat formal prin hotărâri ale fiecărui guvern. Moldova l-a aprobat deja din 23 februarie prin HG 103/2022. Guvernul nostru încă nu a fost în stare.
Consecințele directe:
– operatorii noștri telecom nu au putut începe negocierile cu cei din Moldova
– autoritatea moldoveană de reglementare nu poate adopta actele de implementare ale deciziei (link în comentarii)
Sau, mai pe românește, ziua în care vom putea avea roaming cu Moldova (și reciproc) precum în UE se tot amână pentru că guvernul nu s-a învrednicit de adoptarea unei simple hotărâri.
Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *