Politică

Florin Cîțu, despre situația refugiaților din Ucraina: „Președinții de CJ din PNL sunt pregătiți”

Într-o conferință de presă, liderul liberalilor, Florin Cîțu, a adresat situația refugiaților sosiți din Ucraina pe teritoriul României. Acesta le-a spus jurnaliștilor că a stat de vorbă cu președinții a două Consilii Județene aflate la graniță, din Maramureș și Suceava, și le-a spus că ajutarea ucrainenilor ce au fugit din calea războiului este prioritară.

„Eu am avut o discuție și în interiorul partidului, pentru că noi la graniță avem și președinți de CJ și în Maramureș și în Suceava, avem și primari, am discutat și le-am spus că trebuie să fie pregătiți să ofere toate condițiile celor care vin în România, să-I cazeze, să le ofere toate condițiile ca aceștia să nu sufere. Este un moment dificil, cei care sunt în PNL – primarii noștri de la graniță și președinții de CJ -, deja de ieri au luat măsuri și sunt pregătiți. Aseară am avut o discuție, din nou, cu domnul Flutur, de la Suceava, și știu că este pregătit. Știu că în dimineața aceasta se întâlnea din nou cu primarii din zonă”, a precizat președintele PNL.

Întrebat dacă înființarea de tabere de refugiați la Iași sau Suceava a fost luată în calcul, Florin Cîțu a declarat că este prioritizată folosirea resurselor deja disponibile, precum pensiunile.

„Nu știu dacă vor fi tabere, deocamdată se folosesc resursele pe care le avem acolo, sunt pensiuni, tot ce este nevoie. În același timp, nu trebuie să se oprească acolo, putem să-I aducem mai jos, de aceea am avut discuții cu mai mulți președinți de CJ din PNL, pentru a identifica zona unde pot fi transferați refugiații din donele din Suceava și Maramureș”, a adăugat Cîțu.

Declarațiile făcute de liderul liberalilor în fața jurnaliștilor vin în contextul în care România a primit, începând de ieri, refugiați din Ucraina. Conform ministrului de Interne, Lucian Bode, peste 58.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore, din care 10.000 erau de pe teritoriul ucraineanm. Dintre aceștia, doar 6.696 au rămas în România și au fost formulate 11 cereri de azil.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *