Politică

Florin Cîțu, despre situația refugiaților din Ucraina: „Președinții de CJ din PNL sunt pregătiți”

Într-o conferință de presă, liderul liberalilor, Florin Cîțu, a adresat situația refugiaților sosiți din Ucraina pe teritoriul României. Acesta le-a spus jurnaliștilor că a stat de vorbă cu președinții a două Consilii Județene aflate la graniță, din Maramureș și Suceava, și le-a spus că ajutarea ucrainenilor ce au fugit din calea războiului este prioritară.

„Eu am avut o discuție și în interiorul partidului, pentru că noi la graniță avem și președinți de CJ și în Maramureș și în Suceava, avem și primari, am discutat și le-am spus că trebuie să fie pregătiți să ofere toate condițiile celor care vin în România, să-I cazeze, să le ofere toate condițiile ca aceștia să nu sufere. Este un moment dificil, cei care sunt în PNL – primarii noștri de la graniță și președinții de CJ -, deja de ieri au luat măsuri și sunt pregătiți. Aseară am avut o discuție, din nou, cu domnul Flutur, de la Suceava, și știu că este pregătit. Știu că în dimineața aceasta se întâlnea din nou cu primarii din zonă”, a precizat președintele PNL.

Întrebat dacă înființarea de tabere de refugiați la Iași sau Suceava a fost luată în calcul, Florin Cîțu a declarat că este prioritizată folosirea resurselor deja disponibile, precum pensiunile.

„Nu știu dacă vor fi tabere, deocamdată se folosesc resursele pe care le avem acolo, sunt pensiuni, tot ce este nevoie. În același timp, nu trebuie să se oprească acolo, putem să-I aducem mai jos, de aceea am avut discuții cu mai mulți președinți de CJ din PNL, pentru a identifica zona unde pot fi transferați refugiații din donele din Suceava și Maramureș”, a adăugat Cîțu.

Declarațiile făcute de liderul liberalilor în fața jurnaliștilor vin în contextul în care România a primit, începând de ieri, refugiați din Ucraina. Conform ministrului de Interne, Lucian Bode, peste 58.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore, din care 10.000 erau de pe teritoriul ucraineanm. Dintre aceștia, doar 6.696 au rămas în România și au fost formulate 11 cereri de azil.

Articole recomandate
Politică

George Tuță anunță întoarcerea unei persoane importante la Primăria Sectorului 1

Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *