Politică

Cîțu: „Nu aș vrea să aflăm că ajutoare de stat au ajuns în conturile unor ruși aflați pe lista de sancțiuni”

În opinia liderului Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, România trebuie să analizeze cu atenție situația companiilor cu acționariat rusesc. Acesta a subliniat că instituțiile avizate trebuie să vadă circuitul banilor, pentru ca statul să nu se trezească că ajutoarele date firmelor au ajuns în buzunarele unor persoane aflate pe lista de sancțiuni sau că au finanțat propagandă rusă.

„În ceea ce privește România, cred că am spus și ieri, este important să avem o analiză în detaliu, și aici este vorba despre spălarea banilor, de ANAF și de toate instituțiile statului, pentru a vedea acționariate, unde se duc banii. Sunt câteva companii care au acționariat rusesc, care au primit ajutor de stat, sper că s-au dus doar pe salarii, nu spre veniturile acționarilor. Din punctul meu de vedere, este o opinie personală, trebuie o analiză a tot ceea ce înseamnă investiții care vin din Rusia, astăzi, în România, pentru că trebuie să vedem unde se duc aceste investiții și ce finanțează. Finanțează propaganda rusă, astăzi, în România? Este nevoie ca toate instituțiile statului să-și facă treaba în acest moment”, a afirmat liderul liberalilor, vineri, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă există informații cu privire la numărul de companii cu acționariat rusesc, Florin Cîțu a subliniat nevoia ca autoritățile și Guvernul să analizeze atent acest detaliu. Dacă nu, avertizează liderul liberal, am putea afla „puțin mai târziu că ajutoare de stat au ajuns în conturile unor ruși care sunt pe lista de sancțiuni sau că venituri, în România, merg spre a finanța propaganda rusă în România și a destabiliza situația din România și a creea confuzie. Este foarte important ca aceste lucruri să se facă și acum avem, clar, condițiile pentru a putea face acest lucru”. 

Declarația liderului PNL vine în contextul în care Rusia se află de două zile pe teritoriul Ucrainei, într-o acțiune descrisă ca fiind cea mai mare acțiune militară de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *