Politică

Deputatul PNL George Tuţă: „Ca să ai servicii digitale trebuie să gândeşti digital”

Deputatul liberal George Tuță a participat, pe 25 mai, la dezbaterea ”Incluziune Financiară şi digitală: Soluţii pentru IMM-uri”, organizată de Asociaţia de Plăţi Electronice, la Parlamentul României. Cu ocazia aceasta, parlamentarul PNL a vorbit despre proiectele pe care și le-a asumat în cadrul mandatului, precum accelerarea procesului de digitalizare a sistemului public, dar și despre importanța educației financiare.

”Încă de la început am spus că avem nevoie mai mult decât de incluziune, avem nevoie de educaţie. Însă atunci când am pornit la drum, în Parlamentul României, pentru a sublinia importanţa educaţiei financiare mi-am dat seama că trebuie să începem de undeva, să avem un moment simbolic – T0. Aşa a apărut Ziua Educaţiei Financiare – 11 aprilie, care este o zi de muncă, prin care ne vom educa financiar. Mă bucur că ministerul Educaţiei a venit cu o strategie a educaţiei financiare, de care avem nevoie pe tot parcursul vieţii. De aici putem porni. România încă e pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte mulţi dintre indicatorii educaţiei financiare şi educaţiei digitale. De aceea trebuie să ne întrebăm şi cu ce oameni facem aceste servicii digitale?”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

Liberalul a vorbit și despre proiectele prezente și viitoare, printre care se numără și legea recent aprobată de Parlament, care va oferi acces tuturor românilor la internet de mare viteză.

De aceea alături de Bogdan Ivan şi alţi aproape 100 de colegi parlamentari am pregătit un proiect de lege care prevede evaluarea anuală a competenţelor digitale ale angajaţiilor instituţiilor statului. Ca să ştim cum stăm. Ca să ai servicii digitale trebuie să gândeşti digital. De asemenea, legea care prevede accesul tuturor la internet de mare viteză este la promulgare la preşedintele României. Și nu în ultimul rând pregătesc o altă iniţiativă legislativă cu privire la incluziunea financiară axată pe 3 domenii principale: toţi românii să aibă un cont bancar de bază, fără comisioane de deschidere, administrare, închidere sau internet banking. Al doilea: cash first – statul să înceapă să plătească prioritar în cont, nu în numerar, cetăţenii să aibă dreptul de a nu plăti în numerar. Și al treilea: să eliminăm numerarul din trezorie”, a mai spus parlamentarul George Tuţă.

La dezbatere au mai participat preşedintele Senatului României, Florin Cîţu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Alin Chiţu, precum și alți actori importanți din domeniu.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Politică

George Tuță, deputat PNL: Cetățenii pot sesiza pe romaniafaradosar.ro situațiile când le sunt cerute dosare cu șină, obiecte de papetărie sau copii după documente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *