Politică

Deputatul PNL George Tuță s-a întâlnit cu o delegaţie a Departamentului de stat al SUA

Mai mulți parlamentari români, printre care se numără și deputatul PNL George Tuță, au participat la o întâlnire de lucru cu o delegație a Departamentului de stat al SUA, condusă de consilierul principal pentru competitivitate comercială în domeniul energiei nucleare, Justin Friedman, însoțită și de o delegaţie a companiei americane NuScale condusă de John Hopkins, în contextul în care, pe 23 mai, a fost anunțată amplasarea primului reactor modular mic (SMR) din România.

În cadrul dialogului, deputatul George Tuţă a transmis că investiţiile sunt apreciate, dar a subliniat că este necesară şi întărirea parteneriatului strategic şi pe orizontală.

”Consider că este esenţial pentru consolidarea parteneriatului strategic din România şi SUA să ne axăm şi pe schimbul de experienţă şi bune practici, pentru a găsi soluţii inovatoare. Le-am propus reprezentanţilor NuScale să se implice şi pe partea de colaborare pedagogică şi cercetare. M-am bucurat să aflu că există deja un proiect în acest sens, anunţat zilele acestea. Primul reactor modular mic (SMR) din România, care va fi dezvoltat de Nuclearelectrica şi NuScale, va aduce beneficii şi reprezintă un proiect inovator. Ca deputat voi susţine acest proiect, în marja atribuţiilor pe care le deţin”, a declarat deputatul PNL, George Tuţă, conform site-ului Camerei Deputaților.

Parteneriatul încheiat pe 23 mai, care are ca scop lărgirea capacităților energetice ale României, indică relațiile strânse între țara noastră și Statele Unite ale Americii. În cadrul acordului, Statele Unite s-au angajat să pună la dispoziţia României un simulator de reactor nuclear de mici dimensiuni (SMR), pentru ca România să poată pune bazele unui Centru E2 la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Articole recomandate
Politică

George Tuță anunță întoarcerea unei persoane importante la Primăria Sectorului 1

Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *