Opinii

Stelian Negrea: Raportul OECD ne spune că stăm în continuare foarte rău la corupție

Jurnalistul Stelian Negrea face, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, o trecere în revistă a celor mai importante dezvăluiri făcute de raportul OECD cu privire la țara noastră. Printre cele mai mari probleme identificate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică ar fi corupția.

„La corupție de exemplu unde raportul de azi al OECD, organizație la care am demarat negocierile de aderare acum câteva zile, ne zice că stăm în continuare foarte rău: ceva de genul ți se cere șpagă de când ieși din casă, până traversezi strada la primăria de unde vrei o amărâtă de autorizație”, scrie omul de presă.

O altă problemă remarcată de Negrea este cea a abuzurilor săvârșite de oameni în funcții publice, care fac „tot felul de propuneri șugubețe” investitorilor, prin intermediul unor terți.

„Așa că lăsați DNA să respire, luați-le aerul celor de la SIIJ ca să nu mai sufoce lupta anticorupție și la muncă că e nevoie de consolidăm aderarea la UE și NATO”, concluzionează jurnalistul.

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *