Opinii

Stelian Negrea: „România se află în cea mai bună poziție ca țară din ultimii 500 de ani”

„România se află în cea mai bună poziție ca țară din ultimii 500 de ani”, este concluzia la care jurnalistul Stelian Negrea a ajuns, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Afirmația gazetarului vine în contextul în care România, alături de Polonia și alte state aflate în estul Europei, sunt esențiale pentru apărarea statelor membre NATO. Din acest motiv, Negrea afirmă că este necesar să ne aducem aminte ce rol important joacă țara noastră pe scena internațională, „pentru că sunt uitate pur și simplu fie din lene, fie din neștiință, fie intenționat și manipulator”. 

„Ca membră NATO, România s-a aflat în discursul din ultimele 24 de ore ale lui Biden și Macron cu promisiuni ferme că vor trimite trupe americane și franceze care să ne protejeze în fața agresiunii lui Putin în Ucraina. Iohannis și Aurescu pe de o parte dar și Cioloș din opoziție în dialog constant cu partenerii din SUA și Franța cerându-le în permanență să -și sporească prezența militară în România”, se arată în postare.
Mai mult decât atât, dacă România s-ar fi aflat de cealaltă parte a baricadei, „care fie gravita fără aer strânsă la piept ca Ucraina de Rusia, fie cerând trupe rusești ca în Kazahnstan, fie părăsită undeva după Carpați ca Serbia”, „n-ar fi fost un hău mai pustiit, din spatele căruia ne-am fi uitat cu disperare către civilizație”, susține Negrea.
„De foarte multe ori ți-e greu să faci acest exercițiu când ești de partea cealaltă a gardului de „sârmă ghimpată” ridicat de agresori ca să se apere de dușmani imaginari”, concluzionează jurnalistul.
Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce sunt supărați oamenii pe stat?”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Toamna se coc studenții”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre arestarea lui Buzatu: „E și o veste buna. Mai multe chiar”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Rar vezi o duplicitate mai mare ca a Austriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *