Opinii

Stelian Negrea: „Din 2014, României i-a fost încredințată securitatea cibernetică a Ucrainei”

„Din 2014, României i-a fost încredințată securitatea cibernetică a Ucrainei”, afirmă jurnalistul Stelian Negrea, în deschiderea unei postări. Acesta subliniază însă că „așa de bine s-a ocupat de această problemă că azi niște hackeri au spart câteva site-uri ale guvernului României”.

Negrea constată însă că există ”circumstanțe atenuante” pentru structurile României care ar fi trebuit să se ocupe de securitatea sistemelor informaționale: „hackerii au atacat seara, când toată lumea dormea”

„Cine s-ar fi putut gândi că noi îi așteptăm în programul clasic de muncă de la 9 la 5. Nu mai zic că hackerii care lucrează pentru ruși își fac de cap în Ucraina”, se mai arată în postare.

În jurul orei locale 4 dimineața, au fost raportate o serie de atacuri DDoS împotriva mai multor site-uri web ale guvernului, armatei, băncilor și mass-mediei din România. Ulterior, atacurile au fost revendicate de organizația Killnet, care a afirmat că a recurs la un astfel de gest în urma declarațiilor președintelui Senatului, Florin Cîțu, care a spus că România ar trebui să ofere Ucrainei ajutor militar.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Pascu e un fel de Mario Iorgulescu. Dar ghinionist”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „George Simion a luat-o rău la aceste europarlamentare”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *