Opinii

Stelian Negrea: „Din 2014, României i-a fost încredințată securitatea cibernetică a Ucrainei”

„Din 2014, României i-a fost încredințată securitatea cibernetică a Ucrainei”, afirmă jurnalistul Stelian Negrea, în deschiderea unei postări. Acesta subliniază însă că „așa de bine s-a ocupat de această problemă că azi niște hackeri au spart câteva site-uri ale guvernului României”.

Negrea constată însă că există ”circumstanțe atenuante” pentru structurile României care ar fi trebuit să se ocupe de securitatea sistemelor informaționale: „hackerii au atacat seara, când toată lumea dormea”

„Cine s-ar fi putut gândi că noi îi așteptăm în programul clasic de muncă de la 9 la 5. Nu mai zic că hackerii care lucrează pentru ruși își fac de cap în Ucraina”, se mai arată în postare.

În jurul orei locale 4 dimineața, au fost raportate o serie de atacuri DDoS împotriva mai multor site-uri web ale guvernului, armatei, băncilor și mass-mediei din România. Ulterior, atacurile au fost revendicate de organizația Killnet, care a afirmat că a recurs la un astfel de gest în urma declarațiilor președintelui Senatului, Florin Cîțu, care a spus că România ar trebui să ofere Ucrainei ajutor militar.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Sigur așa va scădea prețul RCA cu hoarde de AUR-iști în stradă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „ Cum se scoate girafa de sub mocirlă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Un anunț pentru oamenii de aproape”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Voiculescu confunda în mod voit procesul de administrare a vaccinurilor cu achiziția”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *