Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Statul român e încă acționar la două din cele trei bănci rusești controlate de Federația Ru”

Jurnalistul Stelian Negrea afirmă, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, că statul român încă este acționar la două din cele trei bănci controlate de Federația Rusă, după ce la începutul lunii iunie s-a retras din Banca Internațională de Investiții (BII), numită și „banca spionilor ruși”.

România nu și-a recuperat banii investiți în această bancă cvasifalimentară supusă sancțiunilor SUA și UE”, se mai arată în postare, însă a demarat procesul pentru a se retrage din a doua astfel de bancă: Banca de Investiții și Cooperare Economică (BICE). Din păcate, nu există „un orizont de timp în privința exitului efectiv”.

Totuși, autoritățile române încă nu au făcut demersurile necesare pentru a se retrage și din Banca pentru Dezvoltare și Cooperare la Marea Neagră (BDCMN), deși este cunoscut faptul că și BICE și BDCMN sunt controlate de Rusia.

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *