Politică

George Tuţă: Funcţionarii vor face evaluarea performanţei individuale pe calculator, nu pe hârtie

Camera Deputaţilor, for decizional, a adoptat astăzi un nou proiect de lege care elimină hârtia din procesele administrative, iniţiat de George-Cristian Tuţă, deputat PNL de Ilfov, alături de peste 100 de parlamentari, conform Financial Intelligence.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art.485 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ a fost adoptat cu 258 de voturi pentru şi merge la promulgare.Lege prevede ca evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici să fie făcută anual, prin intermediul sistemului informatic al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, iar această evaluare să vizeze si nivelul competenţelor digitale.

Anul 2023 este anul european al competenţelor. Legea votată astăzi susţine aceasta iniţiativă, transformând un demers enervant şi birocratic pentru funcţionari în ceva eficient: fişa de evaluare a performanţelor individuale nu o mai facem pe hârtie, ci direct pe calculator. Pe parcursul vieţii avem 90.000 de ore pe care le lucrăm. Iar dacă ne gândim doar la timpul petrecut pentru a printa şi plimba aceste hârtii, vedem un beneficiu real. Legea adoptată astăzi elimină risipa de timp si de hârtie. Totodată, nu putem avea servicii publice digitale fără oameni în administraţie cu minime competenţe digitale. Cred că transformarea administraţiei publice nu se face forţându-i pe oameni, ci atrăgându-i. Explicându-le că tehnologia nu le ia locul de muncă, ci, dimpotrivă, le câştigă timp şi elimină sarcinile repetitive. Împreună putem face pasul care deschide drumul către o administraţie orientată spre nevoile cetăţenilor şi eficientizarea serviciilor publice”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

Citiți mai multe AICI. 

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Politică

George Tuță, deputat PNL: Cetățenii pot sesiza pe romaniafaradosar.ro situațiile când le sunt cerute dosare cu șină, obiecte de papetărie sau copii după documente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *