Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Rar vezi o duplicitate mai mare ca a Austriei”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook despre o investigație realizată pentru Newsweek, jurnalistul Stelian Negrea vorbește despre contradicțiile Austriei, care, în ciuda poziției sale în ceea ce privește integrarea României în Spațiul Schengen, înregistra o creștere semnificativă a importurilor de produse din Federația Rusă.

Stelian Negrea atrage atenția asupra aparentei duplicități a Austriei în politica sa externă. Deși se prezintă ca un jucător european solid și un adversar ferm al politicii expansioniste a Rusiei în Europa, se constată că Austria înregistrează o creștere semnificativă a importurilor din Rusia.

În plus, jurnalistul Stelian Negrea subliniază că doi europarlamentari români, Eugen Tomac de la Partidul Mișcarea Populară (PMP) și Cristian Botoș de la Uniunea Salvați România (USR), au cerut Comisiei Europene să inițieze o anchetă în legătură cu aceste date. Acești doi reprezentanți ai României în Parlamentul European solicită clarificări cu privire la modul în care Austria, prin intermediul companiei de stat OMV, a înregistrat o dublare a importurilor din Rusia, mai ales în contextul conflictului din Ucraina.

Un alt aspect interesant adus în discuție de Stelian Negrea este legat de legătura dintre aceste importuri și compania OMV, care deține Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din România.

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *