Opinii

Ce spune jurnalistul Stelian Negrea despre expulzarea șefului Sputnik din Republica Moldova

Jurnalistul Stelian Negrea a adus în atenția publicului o temă de actualitate prin intermediul unei postări pe Facebook, în care a discutat expulzarea șefului Sputnik din Republica Moldova și consecințele acestei acțiuni.

Cunoscutul jurnalist remarcă că decizia guvernului de la Chișinău este una semnificativă, întrucât putnik este cunoscut pentru a servi ca un canal de comunicare al Kremlinului în spațiul post-sovietic și chiar mai departe, promovând perspectiva Rusiei asupra evenimentelor internaționale și regionale.

Stelian Negrea critică faptul că, în contrast cu Republica Moldova, România a fost, până în acel moment, destul de permisivă cu privire la propagandă rusă, care este difuzată pe scară largă în țară. El observă că astfel de programe de propagandă rusească au fost tolerate și chiar apreciate de unii, adesea pentru modul lor ingenios de manipulare a informațiilor. Cu toate acestea, postul lui Negrea subliniază că acest tip de propagandă nu este inofensiv, ci poate avea efecte profunde asupra opiniei publice și asupra modului în care oamenii percep realitatea.

O altă preocupare exprimată în postarea sa se referă la riscurile legate de securitatea națională. Jurnalistul ridică o întrebare pertinentă: ce rost are să cheltuiți miliarde de euro pe armament occidental, dacă cei care trebuie să opereze acest armament sunt influențați de propagandă dușmană? El subliniază că în contextul geopolitic actual, în care tensiunile dintre Rusia și Occident persistă, este crucial să se asigure că forțele armate și decidenții politici sunt imuni la manipularea informațională și influența străină.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Gâlceava din jurul donării unui sistem Patriot începe să semene cu inutilul scandal Bîstroe”

Opinii

Deputatul PNL George Tuță, despre riscul seismic uriaș în caz de cutremur

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 Mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *