Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Birocraţia este un mare impediment în ţara noastră, trebuie să scurtăm din termene şi să ieşim din logica României, aceea de a aştepta răspuns de la autorităţi, pentru orice, 30 de zile, a declarat deputatul PNL George Tuţă, la Forumul Pieţei de Capital, organizat de Financial Intelligence.

Acesta a declarat că, după Proiectul legislativ de reducere a impozitului pentru investitorii de pe piata de capital aprobat acum câteva luni, acum lucrează împreună cu ASF şi cu actorii din piaţa de capital la modificarea unor norme: “Avem un grup comun de lucru cu domnul Horia Gusta (AAF), legat de fondurile de investiții alternative, prin care să mai reducem din birocrație, să mai scurtăm din termene și să mai ieșim din logica aceasta a României de 30 zile. Cred că la finalul acestei luni, începutul lunii octombrie, o să avem o formă pentru a o prezenta spre dezbatere”.

În opinia lui George Tuţă, viața s-a scumpit ca efect al unor crize multiple cu care până acum nu eram obisnuiți: “Noi știam că vine o criză, trece, vine următoarea și așa mai departe. Astăzi, însă, trăim crize concomitent. Acum avem minim trei: de securitate, energetică și cea financiară şi trebuie să ne adaptăm noii realităţi”.

Citiți mai multe pe Financial Intelligence.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

Deputatul PNL George Tuță a depus o nouă inițiativă legislativă pentru digitalizarea administraţiei publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *