Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Mituri în România digitală(II): Nu vreau câine digital / Ca să latre doar binar”

Citiți, în cele ce urmează, un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță și publicat de Digi24.ro

Spuneam în articolul de aici că principala problemă pentru piața muncii în general și pentru ecosistemul de IMM-uri în particular o reprezintă neîncrederea în adoptarea soluțiilor digitale de creșterea a productivității. Dintr-o combinație de necunoaștere, neîncredere și tărăgănare, oamenii refuză întâlnirea cu noile tehnologii.

Poate că brandingul nu este unul fericit. Când spunem “noi tehnologii”, cu accent emfatic pe “tehnologii”, românii au tendința de a deveni brusc circumspecți. Și reacționează precum un elev în fața copertei de la Gazeta Matematică: “Nu mă bag unde nu mă pricep.”

Corect până la un punct. Cu excepția amănuntului că tehnologiile nu sunt neapărat la nivelul de nișă al câinelui-robot de la Boston Dynamics. Traducem împreună.

Primul nivel al digitalizării unei companii înseamnă construcția unui site. Pare greu de crezut, dar în România anului 2022 mai puțin de 30% dintre companiile care vând produse sau servicii au un site în .ro sau .com care să vestească lumea că ei vând îngrășăminte sau repară mașini. În epoca în care orice proces de cumpărare începe online, a nu avea site pentru businessul tău înseamnă pur și simplu un grozav pas pe prima greblă ieșită în cale.

Și încă un paradox. Acest fenomen se petrece în țara cu cei mai mulți IT-iști pe cap de locuitor. Să fim serioși, azi un site mic este mai ieftin decât un televizor cu diagonală medie. Verificați!

Să zicem că antreprenorul are acum un site de informare în care își prezintă domeniul de activitate, compania, datele de contact și transmite amabil lumii “Vă așteptăm la magazinul nostru!”. E clar unde mergem, nu?

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

Stelian Negrea: „Zelensky trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga ajutor suplimentar mințind”

Opinii

Stelian Negrea: „Jelania e în fibra acestui popor. Exemplul cu Pasajul Domnești e grăitor”

Opinii

Stelian Negrea: „Un circar mediatic, Alex Jones, a fost condamnat de Justiție să plătească nu mai puțin de 1,5 miliarde de dolari”

Opinii

Stelian Negrea: „Șoșoacă și Greta, ambele cu Rusia în suflet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *