Opinii

George Tuță: Mituri în România digitală (I): Ce nu știu nu m-afectează / În cloud roboții dictează

Citiți, în cele ce urmează, un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro

Studiul “Barierele digitalizării mediului public și privat din România” a fost publicat acum mai bine de un an de Autoritatea pentru Digitalizarea României acum mai bine de un an și jumătate. Îl puteți regăsi integral aici sau rezumat și explicat aici sau aici. Concluziile sale rămân însă valide și astăzi, cu prea puține modificări în ceea ce privește concluziile majore: 1. Din diverse motive, IMM-urile din România nu simt încă necesitatea unei digitalizări a activității. 2. Automatizarea de procese pare Star Wars pentru mediul privat și mai ales pentru administrație. 3. Serviciile publice electronice întârzie să se extindă la scară largă.Studiul nu numai că listează probleme, dar și bagă în traistă, pe puncte, cauzele problemelor: lipsa resursei umane, lipsa reglementărilor, lipsa banilor.

Nu că ar fi ceva nemaiauzit în toate acestea, dar aș mai adăuga o concluzie personală. Persoanele fizice sau juridice din România, de la stat sau de la privat, nu înțeleg și nu au disponibilitatea de a înțelege ce ar presupune digitalizarea pentru viața întreprinderii lor. Iar aici statul trebuie să se simtă dator de a sta pe buturugă și a explica pe îndelete cu cifrele în față.

Citiți mai multe AICI.

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *