Politică

Nicolae Ciucă, despre programul „Anghel Saligny”: „Nu contează apartenența politică a primarilor și președinților de CJ”

Vineri, cu ocazia semnării primelor contracte de finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că apartenența politică a primarilor și președinților de Consilii Județene nu va fi un criteriu în acordarea banilor. Liderul Guvernului a subliniat faptul că repartizarea banilor trebuie făcută în mod echilibrat.

„Mă bucur că prin activitatea de astăzi punem în aplicare Planul Naţional Anghel Saligny. Este un plan asumat la nivelul Guvernului, care este destinat modernizării şi dezvoltării comunităţilor locale, asigurării condiţiilor pe care cetăţenii din fiecare localitate le aşteaptă de foarte mult timp. Programul Naţional Anghel Saligny este cel mai amplu, atât ca obiective, cât şi ca valoare. Este un program de peste 10 miliarde de euro prin care Guvernul, împreună cu autorităţile locale, şi-a propus să modernizeze căile de comunicaţii, să dezvolte reţelele de apă şi canal la nivelul tuturor autorităţilor locale şi, bineînţeles, să extindem reţeaua de gaze”, a precizat premierul, la începutul ședinței.

Mai mult, Ciucă susține că „Anghel Saligny” vine în completarea altor două programe.

„Practic, acest program se completează cu alte două programe şi aici vorbim de Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi Programul Naţional de construcţii de interes public şi social, care include, de asemenea, şi construcţia de unităţi de învăţământ, de spitale, de asemenea, o serie întreagă de alte obiective de infrastructură care sunt destinate autorităţilor locale şi pe care autorităţile locale trebuie neapărat să le pună în practică. Toate aceste obiective trebuie să fie coordonate atât la nivelul judeţelor, cât şi între judeţe şi administraţia centrală. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pregătit şi a organizat derularea acestor programe în transparenţă totală”, a explicat acesta.

Nu în ultimul rând, liderul Executivului a declarat că toate autoritățile locale pot beneficia de aceste ajutoare, indiferent de culoarea politică a liderilor locali.

Ele sunt destinate, aşa cum am spus, tuturor autorităţilor locale, indiferent de culoarea politică, atât timp cât ne-am asumat acest program, vreau să subliniez că nu contează apartenenţa politică a primarilor sau a preşedinţilor de consilii judeţene. Dorim ca repartiţia fondurilor şi demararea lucrărilor să se facă în mod echilibrat la nivelul întregii ţări. Îndemn autorităţile locale să se coordoneze foarte bine cu Ministerul Dezvoltării, să facă tot ceea ce este necesar astfel încât să îndeplinească criteriile care sunt solicitate prin tot ceea ce Ministerul Dezvoltării a pus deja în transparenţă”, a mai afirmat el.

Peste 3000 de proiecte au fost depuse, până în acest moment, la nivel național.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *