Opinii

George Tuță, deputat PNL: Mustața lui Ion și carisma lui ION

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro:

Am citit ieri primirea de presă și de social media de care a avut parte ION, cel mai nou și mai lucios consilier al premierului Nicolae Ciucă. Sunt convins a mia oară că nu există vreun popor online mai creativ, mai șarmant și mai izvorâtor de twist-uri deștepte precum românii. Dacă nu ar exista, umorul românesc ar trebui urgent inventat pentru că are doze uriașe de inteligență și nici urmă de artificial.

După ziua de ieri, ION a câștigat un soi de simpatie aparte. Pare ultimul intrat în vestiar, cam timid și antisocial, despre care colegii din lot știu totuși că va deveni în scurt timp jucător (și probabil le va lua locul în echipă). De aceea ION a fost primit cu sprâncene ușor încruntate și cu așteptări zgomotos afirmate.

Nu are nici carisma lui Ion Țiriac, nici umorul lui Ion Creangă, nici condeiul lui Ion Cristoiu. Din fericire pentru el și pentru noi, robotul ION nu are nici vreunul dintre defectele lui Ion Iliescu și aici este un amănunt pe care aș vrea să insist.

Inteligența artificială care îl “animă” pe ION poate părea anostă, plată și fără de vigoare. Dar putem fi siguri că va avea calități care lipsesc în aparatul administrativ al României din ultimii 30 de ani.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *