Opinii

George Tuță, deputat PNL: Dilema fumătorului. Despre țigări, cash și democrație

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24.ro

Cum o să mă las de fumat ? Prin alegere.
Iar dacă drumul mi se pare greu, pot alege să fiu ajutat. Sigur, pot alege și să fumez pentru că e alegerea mea, deși știu că e greșit.
Sau pot să aleg să fumez pentru că nu mai știu cum e să nu fumez. Dar îmi place libertatea de a fuma sau nu. Îmi place ca orice libertate personală.

Și până la urmă de ce să îmi spună cineva ce să fac cu viața mea, cu plămânii mei, cu tensiunea mea arterială și cu banii mei? Îmi place libertatea mea de a lua decizii  care altora li se par toante.

Sunt fumător* și am ales** metafora fumatului pentru a ilustra o problemă de principiu pe care o am în aceste zile în legătură cu legea incluziunii financiare.

Mi-am dorit poate prea mult să îndrept spre aprobare câteva prevederi care să ofere un impuls integrării oamenilor în circuitul financiar național, inclusiv prin bancarizare. Am gândit că un card personal gratuit, fără comisioane pentru un set minim de operațiuni, ar avea efecte benefice pe termen lung. Detalii aici, aici și aici. Ideea era de a deschide noi orizonturi financiare unei categorii vulnerabile de oameni care nu au avut niciodată acces la educație financiară și la servicii pentru care azi e musai să ai un card (cumpărături online, rezervări, facturi, mă rog, toată lista).

Ca în cazul fumătorilor, ce am pierdut temporar din vedere și am regăsit cu ajutorul votanților mei era un lucru simplu: libertatea de a alege. Și le mulțumesc pentru lecția de reprezentativitate predată, chiar dacă fără intenție.

Citiți continuarea AICI.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Statul roman a ajutat cu milione de lei firma responsabila cu tragedia de la Crevedia”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Am mers pe urmele imperiului imobiliar al familiei tânărului care a ucis drogat la volan doi tineri în 2 Mai”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „E nevoie sa știi fiecare colt din aceasta lume ca să fugi de paradisul numit România”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Nu faceți greva fiscala. Angajații Finanțelor publice v-au luat-o înainte”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *