Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Despre fisc și mahmureală de la corespondenții noștri speciali”

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat de Digi24.ro

„Românii iau cu asalt pensiunile de la munte și cluburile din nordul litoralului. Valorile de trafic în vămi și pe șosele se situează de trei ori peste media normală, hotelierii vor pregăti preparate tradiționale, mii de polițiști vor fi la datorie. Distracția va fi pe cinste, iar petrecerea în toi.”

Televiziunile ne vor oferi și anul acesta fiecare detaliu semnificativ din minivacanța cu punte.

Ah, uitam unul.

„Cât vor scoate din buzunar petrecăreții?” – vom afla cu siguranță tot de la televizor.

Și ușor-ușor facem o punte și către ce ne doare cu adevărat. Ce procent din banii pe care îi vor cheltui “petrecăreții” în această minivacanță va ajunge în cele din urmă să fie fiscalizați?

Zilele trecute, șeful ANAF a fost demisionat (link) deoarece nu a atins ținta de impozite trasată de Ministerul de Finanțe. Ministrul de finanțe este firește mâhnit că lipsesc câteva miliarde imperios necesare. Șeful ANAF demisionar face un contra-calcul (link) prin care arată că e vorba de mai puține miliarde decât apreciază ministrul. Asta în condițiile în care ANAF a încasat cu multe miliarde mai mult decât anul trecut pe vremea asta.

Cum ar spune televiziunile, „aglomerație, claxoane, nervi întinși la maxim” (sic!).

Problema e că disputa publică pe marginea colectării de taxe nu folosește nimănui. Precum știrile cu minivacanța, ni se spune ceva ce știam deja. În cazul fiscalității din România, știam deja că e greu de adunat bani la buget. Știam și că nu e greu să stabilești target-uri din vârful stiloului, mai ales dacă perceptorul este de la alt partid.

CITIȚI MAI MULTE AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Am aici un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *