Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Cum stăm cu banii, George?”

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță și publicat de Digi24.ro

Educația financiară nu este destinată doar tinerilor sau doar persoanelor educate care citesc Ziarul Financiar. Aceștia au un grad rezonabil de acces la informație și de înțelegere a informației financiare de bază.

Vorbim în principal de oamenii care până azi nu și-au pus vreodată cu adevărat problema finanțelor proprii. Din motive pe care nu insistăm acum, dar pe care le putem intui. Cu un efort minim de imaginație putem auzi explicațiile: “La ce bun educația financiară când eu și familia mea abia trăim de la un salariu la altul? Ce finanțe să organizez?” Până la un punct destul de just. Dar…

Să vă ofer câteva cifre. Aproape un român din trei nu are cont bancar. Imaginați-vă această realitate pe care nu o percepem la adevărata ei magnitudine.

Dintre cei care au un cont bancar cu un card atașat, mulți folosesc cardul doar pentru a scoate cash din bancomat. La populații similare, în România există peste 10.000 de bancomate, în timp ce în Olanda nu sunt mai mult de 2.400. Este o diferență uriașă de înțelegere a rolului unui card.

Citiți mai multe AICI.

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Am aici un buchet de scrisori de la indivizi nemulțumiți de ceea ce scriu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *