Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Cum îl facem pe Bobiță să își instaleze POS?”

Citiți mai jos un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro: 

Da’ bravo’m! Ce nevoie are Bobiță să își pună POS în cârciumă dacă niciun mesean nu are card?! S-a găsit economia digitală să ia rata până în Fierbinți. Nu mai putea economia globală în recesiune de grija finanțelor lui Celentano. Ce, de card îi arde lui? Mai degrabă de-un ficat nou.

Conform sistemului de valori (fictiv, evident!) al personajelor care populează cel mai de succes sitcom românesc din ultimii ani, cardul nu influențează deloc viața, este complet inutil în lumea guvernată de cash și „combinații”.

În lumea în care epicentrul comunității este crâșma și orizontul se întinde până la Drăgănești, problemele de flux financiar și incluziune sunt la fel de reale precum un dragon într-un bâlci.

Dar dacă depășim genul și gustul pentru comedie, găsim o problemă adevărată care trebuie adresată „la București”. Comunitățile rurale sau cele din orașe mici sunt astăzi cele mai expuse la marginalizare financiară, la respingerea noilor instrumente ca multiplicator al bunăstării. Probabil mecanismele mentale sunt legate de rezistența la schimbare, dar cu siguranță ne lovim și de o lipsă de încredere pe care o manifestă „România profundă”. Neîncredere în stat, în bănci, în bani electronici sau în economisirea mai deșteaptă.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Sigur așa va scădea prețul RCA cu hoarde de AUR-iști în stradă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „ Cum se scoate girafa de sub mocirlă”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Un anunț pentru oamenii de aproape”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Vlad Voiculescu confunda în mod voit procesul de administrare a vaccinurilor cu achiziția”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *