Politică

Europarlamentarul umanist Maria Grapini: Dacă se mai gândește cineva la viața oamenilor, alegerile parlamentare trebuie amânate

Europarlamentarul umanist Maria Grapini pledează pentru amânarea alegerilor parlamentare, în condițiile în care numărul infectărilor cu coronavirus crește de la o zi la alta, la fel ca numărul de decese și al celor internați în secțiile ATI.

“Nu este posibil ca, în contextul unui record înfiorător de infectări, morți și români aflați la ATI, noi să continuăm să batem monedă pe marginea organizării alegerilor parlamentare”, a spus Maria Grapini la un post de televiziune.

Europarlamentarul a criticat lentoarea autorităților în a lua măsurile care se impun, în condițiile în care există de mult timp predicții privind evoluția numărului de cazuri și că guvernanții au avut avut la îndemână toate instrumentele necesare pentru a face ce se impune.
“Sunt nouă luni de când a debutat această pandemie. Domnul Tătaru, în timp ce ne desena frumos la televizor și ne explica cum stă treaba cu cocoașele pandemiei, în paralel, trebuia să facă pregătirea actului legislativ, pentru că este inițiat de ministru, și să îl treacă rapid prin Guvern, ca și Hotărâre de Guvern, să treacă rapid la acțiune. Mai ales că acea analiză epidemiologică este un dezastru. Spre exemplu, este postat și pe internet, o doamnă din Cluj are febră de trei zile, are toate simptomele specifice COVID-19 și i se spune să stea acasă. Nu vine nimeni să îi facă test. Despre contacții ei direcți, ce să mai vorbim?…  Deși lucrează într-o primărie… Totul ține de o organizare eficientă”, a afirmat Maria Grapini, care spune că alegerile parlamentare ar trebui amânate, pentru a proteja viețile oamenilor.
„Dacă totuși se mai gândește cineva în țara asta și la viața oamenilor, trebuie să amânăm alegerile parlamentare. Cetățenii sunt, astăzi, speriați pentru că nici măcar cei bolnavi cronic nu au șansa să meargă să se trateze în spital, acum, la nouă luni de la debutul pandemiei. O testare masivă a populației ar conduce la o diminuare a efectelor pandemiei și, de aici, ar putea câștiga și politicul, inclusiv cei de la PNL”, a mai spus Maria Grapini.
Articole recomandate
Politică

Marcel Ciolacu anunță susținerea firmelor românești pentru plata facturilor energetice

Politică

Natalia Intotero, deputat PSD: Elevii trebuie să rămână în bănci

Politică

Sectorul 4 are cea mai mare rată de promovabilitate din țară la examenul de Bacalaureat

Politică

Lovitura PSD: lege pentru sprininirea familiilor cu copii, anunțată în plin scandal al alocațiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *