Opinii

Radu Oprea: „Conform rezultatului alegerilor, PSD a obținut cel mai mare număr de voturi”

Citiți mai jos un editorial semnat de senatorul PSD Radu Oprea:

PSD este partidul care îi reprezintă, în acest moment, pe 30% dintre români. Având în vedere că mandatul unui parlamentar nu este imperativ, parlamentarii PSD vor trebui să-i reprezinte, în fapt, pe toți românii. Prin prezența și activitatea sa parlamentară la nivelul comisiilor, al plenului și, posibil, în continuare, la nivelul conducerilor celor două Camere, PSD va participa la decizia politică generală.

Această participare este un drept și o obligație a PSD și nu o concesie făcută de cineva anume. Tocmai de aceea, declarația președintelui Iohannis, potrivit căreia PSD a fost scos în afara deciziei politice este și incorectă, și nedemocratică. Prin statutul dobândit la alegerile din 6 decembrie, PSD este un participant important la decizia politică generală. Președintele dorește să scoată PSD în afara deciziei, dar în mod evident nu va putea să facă acest lucru. Astfel de declarații reflectă însă convingerile nedemocratice ale președintelui și reprezintă o încălcare a Constituției. Iohannis ne-a obișnuit deja cu ignorarea legii fundamentale. Implicarea sa în campania electoralăa fost doar exemplul flagrant din ultima perioadă, sancționat inclusiv de reprezentanții OSCE.

Conform rezultatului alegerilor, PSD este partidul care a obținut cel mai mare număr de voturi și are, evident, numărul cel mai mare de parlamentari. PotrivitConstituției, social democrații au dreptul de a forma omajoritate parlamentară care să poată învesti un nou Guvern. Dar, chiar înainte de a fi publicate rezultatele oficiale finale ale alegerilor din 6 decembrie, Klaus Iohannis a declarat că alegerile nu au un câștigător și că va fi formată o majoritate de dreapta. Deocamdată,împărțirea mandatelor nefiind finalizată, nu se poate ști cu exactitate care va fi configurația viitorului Parlament. Prin urmare, aceste anticipări ale președintelui sunt neavenite. Mai mult decât atât, nu președintele este celcare, potrivit Constituției, defineșțe majoritatea, ci partidele parlamentare prin reprezentanții lor. Antepronunțându-se, Iohannis a încălcat grav Constituția.

După ce s-a implicat în campania electorală, după ce a format cu de la sine putere o majoritate parlamentară, Klaus Iohannis se pregătește să formeze un guvern marionetă, aflat la discreția sa. În acest fel, el ignoră voința exprimată în alegeri și prevederile constituționale. Klaus Iohannis a devenit președinte în afara legii și în afara democrației.

Articole recomandate
Opinii

Stelian Negrea: „Zelensky trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga ajutor suplimentar mințind”

Opinii

Stelian Negrea: „Jelania e în fibra acestui popor. Exemplul cu Pasajul Domnești e grăitor”

Opinii

Stelian Negrea: „Un circar mediatic, Alex Jones, a fost condamnat de Justiție să plătească nu mai puțin de 1,5 miliarde de dolari”

Opinii

Stelian Negrea: „Șoșoacă și Greta, ambele cu Rusia în suflet”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *