Politică

Ciolacu nu-i iartă pe Iohannis și Cîțu: „Ei să stea în case, nu românii!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că invitația la dialog a premierului Florin Cîțu vine mult prea târziu și este doar o încercare a Guvernului de a fugi de responsabilitate.

„Din punctul nostru de vedere nu este o dorință serioasă de dialog, este doar dorința lor de a scăpa de responsabilitate. De un an de zile le solicităm să discutăm despre pandemie, despre buget, despre PNRR. Au refuzat de fiecare dată să aibă aceste discuții cu PSD. Acum, când românii s-au săturat de prostia lor și au ieșit în stradă. Cîțu, Iohannis, Orban și Barna trebuie să stea în casă, Guvernul trebuie să stea în casă (…) Este clar că restricțiile luate de noul Guvern au adus mai mult haos din partea populației decât ordine. Au distrus parteneriatul dintre Guvern și cetățeni! Domnul Cîțu ar fi cazul să lase politica la o parte!”, a afirmat liderul PSD.

Ciolacu susține că încă de acum un an PSD a propus un plan coerent de combatere a efectelor pandemiei: testare extinsă, teste rapide în școli pentru a le putea ține deschise, ca restul Europei, accesul bolnavilor cronici la tratamente în spitale și renunțarea la împărțirea spitalelor în COVID și NON-COVID, pregătirea ATI-urilor. El acuză Guvernul că n-a dorit vreun dialog pe această temă iar acum ia măsuri proaste. ”În loc să limiteze răspândirea virusului, astfel de măsuri vor avea exact efectul invers. Guvernul este depășit de situație și ia măsuri aberante. Nu este și nici nu va fi în stare să readucă sub control pandemia. Este dreptul democratic al cetățenilor să protesteze. Atunci când statul distruge parteneriatul cu cetățenii și îi minte cu datele pandemiei este normal ca oamenii să se revolte. Acești oameni nu sunt ”teroriști” așa cum îi califică premierul Cîțu. Trebuie să își bage mințile în cap, să nu mai facă politică și să ia măsuri concrete”, a atacat președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai anunțat că în forul de conducere al PSD s-a decis depunerea unei solicitări pentru formarea unei comisii parlamentare care privește falsificarea datelor din pandemie.

”Aceasta este o chestiune de siguranță națională și sper ca USR-ul să nu ignore ideea de transparență și să voteze înființarea acestei comisii”, a spus Marcel Ciolacu.

Articole recomandate
Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Politică

George Tuță, deputat PNL: Strategia de educație financiară este la fel de necesară ca strategia națională de dezvoltare a pieței de capital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *