Politică

Ciolacu află de la producătorii români că vând măști jandarmilor italieni, în România nu le-a cerut nimeni!

Liderul PSD s-a întâlnit cu firmele locale care produc materiale sanitare și este șocat că statul nu le-a dat vreo comandă importantă în pandemie. Marcel Ciolacu propune Guvernului un plan în 3 pași care ar ajuta și statul, și firmele românești.

Președintele PSD s-a întâlnit cu producătorii români și patronatele din industria textilelor și se declară extrem de îngrijorat cu privire la situația în care a ajuns industria confecțiilor după un an și jumătate de pandemie. Este vorba în special despre firmele românești care produc măști și echipamente de protecție și care s-au plâns lui Marcel Ciolacu că sunt total ignorați de Guvern. “Este dacă vreți un strigăt de ajutor din partea acestor oameni care își văd afacerile ruinate și sunt total abandonați de Guvern într-un moment de criză economică. Este inadmisibil ca Guvernul să importe măști și echipamente de protecție de sute de milioane de euro din China prin tot felul de buticuri și firme de apartament, în timp ce producătorii români sunt lăsați să moară. Este o bătaie de joc ca farmaciile să fie umplute cu tot felul de măști neconforme care pun în pericol sănătatea populației, în timp ce firmele românești nu primesc nicio comandă din partea statului“, a declarat liderul PSD la finalul discuțiilor.

Marcel Ciolacu susține că a fost extrem de surprins să afle de la producătorii români că marfa românească este foarte bună pentru export, dar nu este bună pentru România. El i-a adresat premierului Cîțu trei întrebări despre situația aberantă în care statul pune producătorii locali de măști și late echipamente sanitare:

“De ce jandarmii și polițiștii francezi sau italieni au uniforme produse în România, în timp ce ai noștri sunt îmbrăcați din China cu materiale de proastă calitate care se rup pe ei?!  

De ce ați furat în pandemie sute de milioane de euro prin contracte dubioase la UNIFARM, în timp ce producătorii români sunt lăsați în voia sorții?!  

De ce ministrul Economiei nu le-a dat niciun fel de sprijin producătorilor români din industria textilă pentru a supraviețui crizei economice?”

Liderul PSD declară că va rămâne alături de producătorii români. Dealtfel, programul ”Fabricat în România” este unul dintre pilonii centrali ai viziunii PSD pentru relansarea economiei din programul de guvernare lansat anul trecut.

„Voi continua să spun peste tot că un produs românesc cumpărat înseamnă un loc de muncă asigurat aici în România. Chiar astăzi, am identificat împreună o serie de soluții pentru salvarea acestei industrii:   

  1. Industria ușoară să fie desemnată industrie de suport strategică, adică Guvernul să achiziționeze cu prioritate de la producătorii români echipamente militare, echipamente pentru medici sau pentru forțele de ordine.  
  2. Stocurile din rezervele statului pentru situații de urgență să fie asigurate de Guvern de la firmele românești.  
  3. Programul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă clară destinată salvării industriei confecțiilor din România. Pe scurt, există programe atât pentru producerea țesăturilor la noi în țară, cât și pentru testare și reciclare. Vorbim de un întreg lanț care se poate face cu bani europeni, care ar asigura o rezistență sporită a industriei în fața unor crize viitoare.  

Alături de HORECA, industria confecțiilor a fost cea mai afectată de criză și de lipsa totală de sprijin din partea Guvernului. Vorbim despre un adevărat dezastru: peste 60 de mii de români și-au pierdut locurile de muncă în ultimul an, o treime din cele peste 7.800 de firme au dat faliment, iar multe dintre cele care au supraviețuit produc la 20-30% din capacitate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Articole recomandate
Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *