Politică

Mihail Neamțu: „Avem o echipă sufletistă și dedicată la PMP Sectorul 3. Azi am depus candidatura la Primărie”

„Avem o echipă sufletistă și dedicată la PMP Sectorul 3. Azi am depus dosarul de candidatura la Primărie (după ce zilele trecute am strâns ultimele semnături în Parcul IOR). Pășesc cu încredere în această nouă etapă a carierei mele politice, fiind convins că arta, cultura și spiritualitatea reprezintă componente esențiale pentru viața bucureștenilor”, a afirmat Mihail Neamțu, propunerea Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Sectorului 3.

„Vom construi în Sectorul 3 Muzeul Dictaturii Comuniste care va reflecta și suferința basarabenilor din perioada stalinistă. Suntem datori să-i dedicăm poetului național Mihai Eminescu o casă memorială în Centrul Vechi, pe strada Lipscani. Aici, în Capitală, Eminescu și-a compus o mare parte din opera jurnalistică și literară.

Mai cred un lucru. Arta contemporană și industriile creative merită sprijinite prin vernisaje sau ateliere de creație. Tinerii artiști trebuie ajutați pentru a găsi spații de creație în piețe sau piațete prost utilizate. Vom identifica ateliere de lucru în squaturi dedicate. Așa cum Berlin s-a ridicat prin arta contemporană, Bucureștiul merită o viață culturală de mare ținută: târguri internaționale, cinematografe de grădină și festivaluri pentru cinefili.

În egală măsură, mă angajez să sprijin libertatea religioasă, școlile confesionale, dar și prezența în școli sau închisori a preoților, a pastorilor și a laicilor creștini.

Vom susține finalizarea lucrărilor la Catedrala Națională – un deziderat al Regelui Carol, un simbol de continuitate pentru creștinismul răsăritean, dar și un reper de frumusețe artistică pentru românii sătui de urâțenie, kitsch sau proiecte neterminate.

Orașul nu este al baronilor locali, al clanurilor interlope sau al grupurilor de interese, ci al oamenilor care-l locuiesc, care-l îngrijesc și care-l iubesc. Noi suntem mișcarea, noi facem schimbarea. București: Capitala românilor fericiți”, se mai arată în mesajul publicat de Facebook.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: Certificatele de cazier judiciar vor fi eliberate și în formă electronică

Politică

George Tuţă şi Radu Oprea: Iniţiativă legislativă prin care oferim oportunitatea fiecărui cetățean să aibă garantat un cont, fără comisioane financiare

Politică

Dosarul cu şină va deveni în curând istorie. Instituțiilor publice le-ar putea fi interzisă solicitarea oricărui obiect de papetărie

Politică

George Tuţă: “Trebuie să ne uităm la serviciile financiare sau la accesul la serviciile financiare ca la alimentarea cu apă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *