Politică

Mihail Neamțu: „Avem o echipă sufletistă și dedicată la PMP Sectorul 3. Azi am depus candidatura la Primărie”

„Avem o echipă sufletistă și dedicată la PMP Sectorul 3. Azi am depus dosarul de candidatura la Primărie (după ce zilele trecute am strâns ultimele semnături în Parcul IOR). Pășesc cu încredere în această nouă etapă a carierei mele politice, fiind convins că arta, cultura și spiritualitatea reprezintă componente esențiale pentru viața bucureștenilor”, a afirmat Mihail Neamțu, propunerea Partidului Mișcarea Populară pentru Primăria Sectorului 3.

„Vom construi în Sectorul 3 Muzeul Dictaturii Comuniste care va reflecta și suferința basarabenilor din perioada stalinistă. Suntem datori să-i dedicăm poetului național Mihai Eminescu o casă memorială în Centrul Vechi, pe strada Lipscani. Aici, în Capitală, Eminescu și-a compus o mare parte din opera jurnalistică și literară.

Mai cred un lucru. Arta contemporană și industriile creative merită sprijinite prin vernisaje sau ateliere de creație. Tinerii artiști trebuie ajutați pentru a găsi spații de creație în piețe sau piațete prost utilizate. Vom identifica ateliere de lucru în squaturi dedicate. Așa cum Berlin s-a ridicat prin arta contemporană, Bucureștiul merită o viață culturală de mare ținută: târguri internaționale, cinematografe de grădină și festivaluri pentru cinefili.

În egală măsură, mă angajez să sprijin libertatea religioasă, școlile confesionale, dar și prezența în școli sau închisori a preoților, a pastorilor și a laicilor creștini.

Vom susține finalizarea lucrărilor la Catedrala Națională – un deziderat al Regelui Carol, un simbol de continuitate pentru creștinismul răsăritean, dar și un reper de frumusețe artistică pentru românii sătui de urâțenie, kitsch sau proiecte neterminate.

Orașul nu este al baronilor locali, al clanurilor interlope sau al grupurilor de interese, ci al oamenilor care-l locuiesc, care-l îngrijesc și care-l iubesc. Noi suntem mișcarea, noi facem schimbarea. București: Capitala românilor fericiți”, se mai arată în mesajul publicat de Facebook.

Articole recomandate
Politică

Alianța Universitară G6-UMF: Actualul proiect al Legii învățământului superior, capabil să rezolve numeroase probleme

Politică

George Tuță: România are datoria să îi păstreze acasă pe asistenţii medicali şi moaşe

Politică

Bode: România, scoasă de pe lista de supraveghere a Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane

Politică

Lucian Bode a discutat cu comisarul european Ylva Johansson despre aderarea României la Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *