Politică

Lucian Bode a discutat cu comisarul european Ylva Johansson despre aderarea României la Schengen

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a participat la Consiliul informal Justiţie şi Afaceri Interne, desfășurat luni la Praga, ocazie cu care a discutat pe multe teme relevante pentru statele europene, dar a stat de vorbă și cu comisarul european Ylva Johansson despre urgentarea procesului de aderare a României la spațiul Schengen.

”Am participat astăzi la Praga la Consiliul informal Justiţie şi Afaceri Interne organizat de Preşedinţia cehă a Consiliului Uniunii Europene. Pe agendă au figurat subiecte precum impactul războiului din Ucraina asupra securităţii europene, interoperabilitatea sistemelor europene IT, provocările viitoare în domeniul migraţiei, respectiv consolidarea luptei împotriva abuzului sexual asupra copiilor”, a scris Lucian Bode pe pagina sa de Facebook, luni seară.

Șeful MAI a adăugat că aderarea la Schengen a țării noastre a fost unul dintre subiectele aflate pe agenda sa: „Totodată, discuțiile cu omologii europeni privind aderarea României la spațiul Schengen au fost unul dintre obiectivele prioritare ale deplasării mele la Praga”. 

„În acest sens, în marja lucrărilor Consiliului am avut o întrevedere bilaterală foarte bună cu doamna Ylva Johansson, comisar european pentru afaceri interne și un prieten al României, căreia i-am mulțumit pentru susținerea constantă arătată eforturilor noastre și i-am solicitat sprijinul pentru urgentarea procedurilor la nivel european în vederea aderării României la spațiul Schengen cât mai curând. Sunt încrezător în demersurile noastre, iar tendința existentă la nivel european față de aderarea României este favorabilă și trebuie să o fructificăm ca atare”, a povestis Bode.

Întâlnirea dintre ministrul român și comisarul european a fost prezentată și de oficialul european, pe pagina sa de Twitter. Ylva Johansson i-a mulțumit lui Lucian Bode pentru discuția pe care aceștia au avut-o înaintea Consiliul informal Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Președinția Cehă a Consiliului UE.

În ceea ce privește impactul războiului din Ucraina asupra securităţii, ministrul de Interne a subliniat „rolul esențial al cooperării dintre statele membre și Moldova, respectiv Ucraina”, adăugând că „Comisia Europeană a coordonat exemplar acțiunile UE în acest sens și am dat asigurări privind implicarea României în activitățile hub-ului de sprijin dedicat securității și managementului frontierelor din Republica Moldova”. 

„Cu privire la consolidarea luptei împotriva abuzului sexual asupra copiilor, România susține noua propunere de Regulament lansat de Comisia Europeană care urmează să impună furnizorilor de servicii online o serie de responsabilități ce sunt atât de necesare pentru prevenirea săvârșirii unor fapte de exploatare sexuală a minorilor în mediul online”, se mai arată în postare.

Articole recomandate
Politică

Jurnalistul Stelian Negrea: „Piedone pune cu vârf”

Politică

Deputatul PNL George Tuţă a depus o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pentru a îmbunătăţi infrastructura din Sectorul 1

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *