OpiniiPolitică

Punct și de la capăt. PLUS preia frâiele alianței, Dragoș Tudorache se vrea șeful comitetului executiv / PLUS, mai egal decât USR. Dragoș Tudorache se vrea șeful Alianței

După eșecul lui Dan Barna din primul tur al alegerilor pentru președinția României, zvonurile care vehiculau că PLUS ar putea prelua conducerea alianței URS-PLUS s-au concretizat. Despre acest subiect s-a discutat de multe ori în timpul alegerilor prezidențiale.

Surse din partid au declarat, atunci, că sunt gata să preia conducerea alianței, pentru a o putea salva de la colaps. Așa se face că cei de la PLUS au pregătit, încă din timpul alegerilor, posibile strategii ”bune de urmat” dacă Dan Barna nu ar intra în turul doi al alegerilor.

Prima dintre acestea se referă la înregistrarea Alianței la Tribunal, nefiind încă oficială. Această mișcare este extrem de benefică pentru consolidarea formațiunii politice, care în acest moment, există doar pe hârtie, fiind vorba doar de o înțelegere între partide, pentru a face front comun în cadrul alegerilor europarlamentare din mai și nu de o alianță politică, cel puțin nu în adevăratul sens al cuvântului, anunța G4media.

Rămâne de văzut însă când anume se vor decide, întrucât o astfel de măsură presupune, pe lângă procedura de înregistrarea propriu-zisă, și respectarea unor reguli convenite între cele două partide cu privire la desemnarea conducerii sau la împărțirea locurilor pe liste.

 Un nou an, o nouă conducere

Așa se face că, liderii USR și PLUS au avut la început de an o nouă listă de priorități, printre care se numără și necesitatea redistribuirii puterii în Alianță, pentru a putea rezolva una dintre principalele proceduri, ce conduc în final la consolidarea formațiunii politice și la recunoașterea ei oficială.

Comitetul Executiv a stabilit în ședință comună că noua conducere va fi formată din doi membri de la USR și doi de la PLUS. Coordonarea noii structuri de conducere va fi realizată de europarlamentarul PLUS, Dragoș Tudorache, iar de comunicare se va ocupa vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, anunță Digi24. Potrivit sursei citate anterior, din noua structură de conducere vor face parte următorii membri Silviu Dehelean (USR) -juridic- și Dragoș Neacșu (PLUS)-finanțare.

Pe lista priorităților Alianței URS-PLUS rămâne și alegerea unui responsabil pentru coordonarea campaniilor electorale din anul 2020, dar și un responsabil pentru politic publice.

 

Moise Guran, dorit pentru coordoanrea campaniilor din 2020

Una dintre principalele opțiuni ale celor de la URS-PLUS, pentru coordonarea campaniilor din 20202 a fost jurnalistul Europa FM, Moise Guran. Discuțiile sunt însă în curs de derulare, realizatorul neavând până în prezent o poziție oficială în legătură cu acest subiect.

Totodată, în urma discuțiilor pe care liderii celor două partide le-au avut, la începutul acestei săptămâni, s-a stabilit în mare și cine va fi desemnat candidatul Alianței în cadrul alegerilor locale din București. Acesta va fi ales în urma alegerilor primare, însă Vlad Voiculescu a fost deja propus ca fiind varianta perfectă.

„E nevoie de o concurență reală, constructivă, din care bucureștenii să înțeleagă care sunt soluțiile reale. Încurajarea noastră pentru cei doi candidați e să se pregătească pentru o departajare în urma dezbaterilor de programe. (…) Preferința noastră este pentru ceea ce se numesc alegeri primare”, a declarat, luni, coordonatorul Alianței, Dragoș Tudorache, pentru Digi24.

Cine este Dragoș Tudorache

Dragoș Tudorache este membru al Parlamentului European din anul 2019 și membru PLUS din 2018,  încă de la înființarea acestuia.

În trecut, Tudorache a fost judecător, fost șef al Cancelariei premierului și apoi ministru de interne în Guvernul Cioloș în perioada 6 septembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, când a fost investit Guvernul Sorin Grindeanu.

Acesta a declarat în urma ședinței Comitetului Extecutiv al Alianței că este pregătit să ocupe această funcție și că își dorește ca formațiunea politică să găsească o cale de mijloc pentru a putea pregăti un program de guvernare.

„Vrem să începem să pregătim guvernarea și vom încerca o aliniere pe partea de politici publice. Vom crește ritmul pentru alinierea celor două programe politice și va fi și o echipă executivă comună de comunicatori, de vectori de imagine care să intre într-o poziție de opoziție activă pozitivă la actuala guvernare”, a declarat Dragoș Tudorache, la finalul ședinței.

 

* Acest articol este un sample.

Articole recomandate
Politică

George Tuță, deputat PNL: „Legea incluziunii financiare a fost adoptată! Se creează un mediu propice pentru prosperitatea românilor!”

Politică

George Tuță, deputat PNL: „Propun o coaliție pentru incluziunea financiară, prin care sistemul bancar, statul și mediul academic să găsească cele mai bune soluții pentru consumatori”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce sunt supărați oamenii pe stat?”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Toamna se coc studenții”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *