Opinii

George Tuță, deputat PNL: Morning Glory, Morning Glory, Pe roboți nu-i trec fiorii?

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro

În zilele care au trecut am fost și eu spectator la unul dintre episoadele inerente ale emisiunii de succes “Cum se adoptă tehnologiile?” Mă refer desigur la dezbaterea națională cu privire la dispariția caselor de marcat tradiționale.

Momentul a fost încărcat de emoție fără direcție precisă, așa cum se întâmplă de obicei în disputele incandescente de pe Facebook. Ba că era mai bine înainte, că reumatism, că ochelari, ba că ar trebui să se ieftinească totul, ba că în câțiva ani o să ajungă și clienții să fie înlocuiți de aparate. Vrem punguță și n-avem cui să cerem.

Revolta suveranistă împotriva caselor de marcat automate este ilustrativă pentru pierderea unei zone de confort asociate de obicei cu prefacerile generate de automatizare. Vestea bună este că inevitabil oamenii vor intra într-o altă zonă de confort, așa cum s-a mai întâmplat. Până la urmă tractoarele nu au omorât agricultura, strungurile nu au desființat fierăria, dispariția hamalilor nu a pustiit porturile. Nostalgicii pot să rememoreze și eventual să reîncerce spre exemplu procedurile specifice din epoca de dinainte de pamperși. Bună schimbarea, nu-i așa?

Fiecare transformare a schimbat însă modul nostru de raportare la lume. Și asta, recunosc, poate fi o întreprindere complicată întrucât presupune o adaptare personală.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: Dilema fumătorului. Despre țigări, cash și democrație

Opinii

George Tuță, deputat PNL: “Automatizarea în serviciile financiare este un subiect extrem de important“

Opinii

George Tuță, deputat PNL: Oh, viața mea: Ce industrii mai depind azi de bani cash?

Opinii

George Tuță, deputat PNL: De câți influenceri e nevoie pentru a influența o țară?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *