Opinii

George Tuță, deputat PNL: Morning Glory, Morning Glory, Pe roboți nu-i trec fiorii?

Citiți un editorial semnat de deputatul PNL George Tuță, publicat pe Digi24.ro

În zilele care au trecut am fost și eu spectator la unul dintre episoadele inerente ale emisiunii de succes “Cum se adoptă tehnologiile?” Mă refer desigur la dezbaterea națională cu privire la dispariția caselor de marcat tradiționale.

Momentul a fost încărcat de emoție fără direcție precisă, așa cum se întâmplă de obicei în disputele incandescente de pe Facebook. Ba că era mai bine înainte, că reumatism, că ochelari, ba că ar trebui să se ieftinească totul, ba că în câțiva ani o să ajungă și clienții să fie înlocuiți de aparate. Vrem punguță și n-avem cui să cerem.

Revolta suveranistă împotriva caselor de marcat automate este ilustrativă pentru pierderea unei zone de confort asociate de obicei cu prefacerile generate de automatizare. Vestea bună este că inevitabil oamenii vor intra într-o altă zonă de confort, așa cum s-a mai întâmplat. Până la urmă tractoarele nu au omorât agricultura, strungurile nu au desființat fierăria, dispariția hamalilor nu a pustiit porturile. Nostalgicii pot să rememoreze și eventual să reîncerce spre exemplu procedurile specifice din epoca de dinainte de pamperși. Bună schimbarea, nu-i așa?

Fiecare transformare a schimbat însă modul nostru de raportare la lume. Și asta, recunosc, poate fi o întreprindere complicată întrucât presupune o adaptare personală.

Citiți mai multe AICI

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „De ce sunt supărați oamenii pe stat?”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Toamna se coc studenții”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre arestarea lui Buzatu: „E și o veste buna. Mai multe chiar”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea: „Rar vezi o duplicitate mai mare ca a Austriei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *