Opinii

George Tuță, deputat PNL: Magie: Bucureștiul a ajuns din urmă Ilfovul. Dar i-a dat cu rest

Citiți un editorial semnat de deputatul Partidului Național Liberal George Tuță și publicat de Digi24:

După doar patru ani de mandat, primarul general al Capitalei a reușit înrolarea Primăriei Bucureștiului pe ghiseul.ro. La trei ani după Consiliul Județean Ilfov, la un an după ce toate localitățile din Ilfov s-au înregistrat în această platformă (primul județ din țară).

Probabil că astăzi dl Nicușor Dan se simte ca un adevărat magician odată cu anunțul victorios de eliminare a comisioanelor pentru taxe și impozite în București. Detalii aici: https://bit.ly/47ZCz0Y

Dar ca olimpic la matematică, magicianul nostru ar trebui să se asigure că operațiile aritmetice nu dau cu rest. Și că rezistă la probe.

Spoiler: Nu rezistă.

Dincolo de faptul că “triumful” magicianului se petrece nepermis de târziu, acesta este și incomplet, lăsând pe fundul jobenului un iepuraș care enervează sute de mii de bucureșteni.

Este vorba despre taxa de parcare pe locuri albastre. Teoretic taxa este de 5 lei pe oră. Dar cei 5 lei pe oră se transformă miraculos în 5.95 dacă folosiți aplicația privată care gestionează spațiile publice de parcare. Plata prin SMS e și mai scumpă – comision 30%. Magic, nu?

Pe un calcul voit simplificat, primarului general îi dă cu rest grav.

Cifrele din martie spun așa: Capitala are 28.185 de locuri de parcare taxabile. 0,95 lei este comisionul perceput de aplicație pentru fiecare oră de parcare.

Dacă șoferii din București vor parca o singură oră zilnic pe locurile evocate, avem așa:

28185 locuri x 0,95 lei comision = 26.775,75 lei pe oră care ajung în conturile unei firme-intermediar.

Magie, nu?

Educația financiară începe cu spirit critic și calcule simple. Nici măcar primarului general nu i-ar strica măcar primul modul de curs. Le organizăm la Ilfov: https://cjilfov.ro/comunicat/continuam-programul-de-educatie-financiara-scoala-de-bani-la-nivelul-unitatilor-de-invatamant-din-ilfov/

Articole recomandate
Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Succesul actualei Strategii de Educație Financiară va depinde de calitatea și implementarea sa adecvată în practică”

Opinii

Jurnalistul Stelian Negrea, despre cazul 2 mai: „Ne apropiem cu pași repezi de un nou caz Mario Iorgulescu”

Opinii

George Tuță, deputat PNL: „Avem o șansă pe care nu o putem rata”

Opinii

George Tuţă: Cum să pregătim viitorul muncii cu oameni capabili să abordeze securitatea cibernetică dacă în sistemul preuniversitar dăm bacalaureatul la informatică… pe hârtie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *